Hírek

2010.11.29. 03:28

Megnyílt a Szeretetposta

Nagykarácsony - Advent első vasárnapján megnyílt a nagykarácsonyi Szeretetposta. A tegnapi rendezvényre az ország minden tájékáról érkeztek vendégek.

Szigeti Sándor

 

A postánál a nagyszakállú várta a családokat.

A gyerkőcök apu nyakában, vagy anya karjaiban friss kürtőskalácsot majszolva várták, hogy a Szeretetposta megnyitójára megérkezzen a Mikulás. Nem is kellett csalódniuk, ugyanis a nagykarácsonyi nagyszakállú a színpadról hamarosan valóságos szaloncukor-esővel lepte meg a közönséget.

Az érdeklődőket elsőként a Magyar Posta vezérigazgatója köszöntötte. Schmidt Pál azt mondta: bár a mai világban már a Mikulás is tud e-mailt fogadni, bízik abban, hogy sokan ragadnak inkább tollat, és karácsonyi üdvözlőlapokkal, levelekkel köszöntik ismerőseiket.

Az ünnepi küldeményeket a posta idén is Nagykarácsonyba továbbítja az ország minden részéről, ahol egészen december 26-ig hetente más-más grafikus nyomattal látják el a leveleket és levelezőlapokat, és ezt követően továbbítják őket a megadott címre. Sokan már tegnap feladták ünnepi jókívánságaikat.

Eközben a színpadon L. Simon László országgyűlési képviselő, valamint Scheier Zsolt, Nagykarácsony polgármestere kívánt békés és áldott adventi készülődést a jelenlévőknek.

A Magyar Posta a tegnapi megnyitón adta át a Vöröskeresztnek azt a félmillió forintot, amely a Vöröskereszt elnevezésű feláras bélyeg forgalmazásából folyt be.

Ugyancsak tegnap adták át a Nagykarácsonyért Emlékérmet is, amelyet Magyar István vehetett át.

Az adventi hangulatról a helyi általános iskola diákjainak műsora gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!