Hírek

2014.05.22. 18:10

Meglepetések sora a gyerkőcökért

Dunaújváros, Rácalmás - A gyermeknapi programsorozat már számos helyi intézményben elkezdődött. Bölcsődétől a nyitott tűzoltókapitányságokig.

Munkatársainktól

Bevetésre készen ezúttal a parancsnokságon ismerkedhetnek a lánglovagok munkájával a kicsik és szüleik

A Napraforgó Bölcsődében a hét minden napján meglepetések várták a gyerkőcöket, akik csütörtök délután már a szüleikkel együtt ünnepelhettek a bölcsőde udvarán.

A gyereknap alkalmából a megye három hivatásos és négy önkormányzati tűzoltóságán május 24-én, szombaton délelőtt 10 és délután 16 óra között a látogatók betekintést nyerhetnek a tűzoltók világába, mindennapi életébe a nyitott laktanyák program részeként. Így a gyerekek a dunaújvárosi tűzoltóságon (Tűzoltó utca 1.) is megismerkedhetnek a különböző gépjárművekkel és felszerelésekkel is.

Farkas-Bozsik Gábor, a katasztrófavédelem megyei szóvivője hozzátette: Nem titkolt cél, hogy a gyerekekkel, és rajtuk keresztül a szülőkkel is megismertessük az alapvető tűzvédelmi szabályokat, ezzel is növelve az állampolgárok biztonságát. A tűzoltó laktanyákban minden gépjármű és eszköz megtekinthető, a nap folyamán többször tartanak úgynevezett próbariasztást, ennek során megismerhetik az érdeklődök a riasztás és elindulás izgalmas fázisait, továbbá lehetőség nyílik kézi pumpával működtetett puttonyfecskendővel célba lőni, A székesfehérvári laktanyában az egészségre ártalmatlan füstsátorban a légzőkészüléket is kilehet próbálni, valamint megtekinthető a Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány gondozásában lévő tűzoltó múzeum is.

Gyermeknapi programkavalkád lesz május 25-én, vasárnap délután két órától Rácalmáson, a Jankovich-kúriában. A színpadon művelődési ház Cimbora Klubjának műsorát láthatják, majd a Manóvár Óvoda gyermekeinek, a Jankovich iskola diákjainak fellépését nézhetik meg a vendégek. A jazzbalett csoport után a Bóbita Együttes szórakoztatja a közönséget 15 órától. A Napsugár Meseszínpad előadása 16 órakor kezdődik, végül a lovagi bemutató zárja a műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!