Hírek

2017.06.29. 16:35

Új óvodát építenek Baracson

Vadonatúj, minden igényt kielégítő óvodába járhat jövő ősztől száz baracsi kisgyerek: kezdődhet az építkezés!

Pekarek János

Jövő nyárra készül el az új óvoda Baracson, a Faluház mögötti mai füves területen. Legalábbis ez áll a szerdán délelőtt  aláírt szerződésben. Az építési vállalkozó azt mondja: ha az időjárás kedvező lesz, vagyis enyhe tél következik, akkor talán már a tavasszal elkészülhet az épület - így több idő marad az intézmény átköltöztetésére és berendezésére.

Ha minden jól megy (és miért ne menne jól?), akkor jövő nyáron már a költözködéssel lesznek elfoglalva a baracsi Négy Vándor óvoda dolgozói. Új, korszerű épületben folytathatják ugyanis munkájukat a szerdán délelőtt aláírt szerződés szerint.

A baracsi polgármesteri hivatalban Nemes Zoltán, a Kine-Bau Kft. ügyvezetője, Vágner Elza felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó, Várai Róbert polgármester és Horváth Árpádné pénzügyi-gazdasági előadó látták el kézjegyükkel s pecsétjükkel a dokumentumot.

Az új, ezer négyzetméteres óvodaépület (mint arról már korábban beszámoltunk) négycsoportos, száz férőhelyes lesz, tornaszobával, foglalkoztatókkal, melegítőkonyhával, két belső udvarral. Megközelítése akadálymentes lesz, napelemek és korszerű fűtési rendszer szolgálja ki.

Az átadási határidő a szerződés szerint 2018. július 31. Az óvoda alapkövét jövő szerdán, azaz július 5-én délelőtt tíz órakor teszik le a polgármesteri hivatal mögötti építkezési területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!