Hírek

2009.04.11. 02:29

Megkezdődnek az útfelújítások

Dunaújváros - Tízmillió forintot költ az idén a város új utak építésére, illetve utak javítására. Ha igazak a hírek, húsz év után leaszfaltozzák végre a Rosti Pál sort.

Szigeti Sándor

A tervek között szerepel a Gorkij udvar, az Üdülő sorra- vezető út, és a Szórád Márton út egy részének javítása. Mart aszfalttal javítják a közlekedést Táborálláson az Ezüstfenyő utcában, a Palánk soron, valamint a Halász soron. Tavaly ugyanilyen módszerrel tették rendbe a Borgőz és a Barsi Dénes utcát, a Rózsa és az Ivó utcát, valamint az Európa Tanács utcát.

A javítási munkák mellett nagyobb szabású útépítés lesz a Rosti Pál soron. Az itt élők már húsz éve kérik az önkormányzattól a szilárd burkolatú utat, amely a tervek szerint idén végre megvalósul. Igaz, csak a második félévben, ugyanis erre az építkezésre közbeszerzési pályázatot kell kiírnia a városnak. A közbeszerzési eljárás előtt pedig a szennyvízelvezető csatornát is ki kell építeni.

Újtelepen is lesz útépítés. Itt a Kölcsey utca Venyimi út és Muskátli utca közötti szakaszát teszik rendbe. A Temető utca közelében található Vadvirág és Viola utcákban teljes útburkolatcsere lesz: az aszfaltot itt elegánsabb térkövezés váltja fel.

Változás lesz a Magyar úton is, pontosabban a Magyar útra becsatlakozó Tolsztoj és Petőfi utcákban. Az utcák végére a biztonságosabb kihajtás érdekében jelzőlámpákat szerelnek fel - mondta el lapunknak Nagy Zoltán önkormányzati útfelügyelő. Az elmúlt években több nagyobb szabású útfelújítás is zajlott a városban. Három évvel ezelőtt a Papírgyári út, a Weer és a Római körút kapott új aszfaltot. Két évvel ezelőtt újították fel a Szabadság utat, a Mátyás király utcát, és a Dózsa György út egy részét, a Dobó utcát, valamint a Béke körutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!