Hírek

2010.10.07. 09:29

Még egy hónap!

Nagykarácsony - Még egy hónap, és kezdődnek a téli programok Nagykarácsonyban. A magyar Mikulás készülődik, hogy a hagyományos programok mellett újakkal lepje meg a gyerekeket.Az árvízkárosult gyerekeket látják vendégül a Mikulásház első napján

Körmendi Erzsébet

Hivatalosan november nyolcadikán kezdődnek a nagykarácsonyi téli programok. A korábbi években megszokott módon a falubeli óvodások és iskolások nyitják meg az eseménysorozatot, amelynek kínálata a tavalyinál sokkal bőségesebb és fantáziadúsabb - a gyerekek igénye szerinti - lesz novembertől egészen karácsonyig.

Mindjárt az elején szarvas névadó ünnepséggel kezdenek november 13-án. A Mikulás személyesen megy el azért a kisfiúért Törökszentmiklósra, aki megnyerte a versenyt és a legtalálóbb, legszellemesebb névre keresztelte el a szarvasokat. A fiút a Mikulás saját járművén viszi Nagykarácsonyba, a programra, amelyre meghívnak mindenkit, aki a pályázaton részt vett.

Az újdonságok közül az egyik lesz a Manóvilág kiállítás, amelyen Bubutimár Éva alkotásaiban gyönyörködhetnek a gyerekek. Biztos elnyeri a kicsik tetszését a szalmalabirintus, amelyben barangolva apró ajándékokat találhatnak. A szervezők kisvonatot is indítanának a faluban, tervezik továbbá, hogy lovas kocsival körbe viszik a látogatókat a településen, lesz Mikulás cukrászda, és igényes adventi vásárban is gondolkodnak. A Mikulás meseszobája, az ajándékláda fal, a jóság kútja és a szarvaskert mellett a játszóház is várja a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!