Hírek

2013.03.10. 16:45

Március 15. - Várják a város fiataljait

Dunaújváros - Hagyományteremtő programmal készül a március 15-ei ünnepségsorozatra a Széchenyi gimnázium. Ők a ligetbe mennek, de lesz más program is.

Körmendi Erzsébet

A rossz időre való tekintettel az ünnepség nem a Petőfi-ligetben, hanem a Széchenyi iskolában lesz megtartva!


A március tizenötödike hete kezdődött ma. A  megemlékezések nem kizárólag a hétvégére összpontosulnak, ugyanis a rudasosokkal  már szerdán hangolhatunk az ünnepre, folytatásban a Széchenyi újszerű kezdeményezését ajánljuk csütörtökre. A központi ünnepség pedig  pénteken, az ünnepnapon  10 órakor kezdődik  az 1848-as emlékműnél.

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola idén is megrendezi hagyományos fáklyás felvonulását, amely méltán népszerű nemcsak a diákok és a felnőttek körében egyaránt. Az ünnepi menet az iskola udvaráról indul március 13-án, szerdán este hat órakor - a több állomáshelyet érintő felvonulás az óvárosban, a '48-as emlékműnél ér véget.

A Széchenyi István Gimnázium és a Sándor Frigyes Zeneiskola két igazgatója, Szücsné Dr. Harkó Enikő és Moravecz Attila egy közös ünnepséget szerveznek  március 14-re, csütörtökre, az Ifjúság Napján, a színház mögötti Petőfi-ligetben, mely pontosan a déli harangszóval 12 órakor kezdődik a szervezők elképzelése szerint.

- Célunk, hogy a nemzeti ünnepünk apropóján megszólítsuk a város fiatalságát. A Széchenyi iskola minden diákja részt vesz majd az eseményen, ahol egy rövid műsor keretében a fiatalokat  Cserna Gábor polgármester is köszönti majd - fogalmazott megkeresésünkre a gimnázium igazgatója, Szücsné Dr. Harkó Enikő. Az említett ünnepi műsorban a gimnázium és a zeneiskola növendékei lépnek fel a Petőfi  Ligetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!