Hírek

2014.09.30. 16:48

Már tényleg csak pár nap a Bocskai utca javítása

Dunaújváros – Szinte az ág is húzza a Bocskai utcai vízkárok helyreállításán dolgozókat. De már nem sokáig, ígérik.

Pekarek János

Valóságos eposszá válik hovatovább a Bocskai utcai vízcsőtörés története. hasonlatossá a Pincesor emlékezetes felújításához – habár méreteiben (egyelőre) még nem közelíti meg azt a kalandot. Ahogyan többször megírtuk, még a nyáron történt, hogy eltört egy víznyomócső a Bocskai utca 1/B jelű lépcsőház előtt.

Az úttesten hömpölygő félméteres víznek egyik következménye az lett, hogy egy estére és fél éjszakáéra víz nélkül maradt mintegy százötven háztartás a környéken. A másik okozat: megdőlt az a fa, amely gyökereivel magát a csőtörést okozta, tehát ki kellett vágni.

Harmadik következményként tönkrement az aszfalt az utca egy szakaszán. Aztán egy másik szakaszon is, közel a Dózsa úti kereszteződéshez. A helyreállítás több szakaszban zajlott. Először az új csővezetéket építették be, majd ellenőrizték a tolózárakat, betemették a gödröket.

Ezután következett (volna) az aszfaltozás. A szóbeli megállapodás meg is köttetett a DVCSH és a Duna-Via Kft. között, amely rendszerint az úttest-helyreállításokat végzi a vízműnek. Csakhogy közbejött a sokak által monszunnak nevezett őszi esőzés, amely majd minden nap eláztatta a várost: aszfaltozni nem lehetett. Amikor az eső elmúlt, dolgozhattak volna. Ám Molnár Mihálytól, a Duna-Via ügyvezetőjétől megtudtuk: előbb fel kellett tárni a gödröt. Értsd: meg kellett állapítani, mennyi földet mosott ki a víz. Ez valóságos nyomozómunkát igényelt, mivel igen kacskaringós úton érkezett és távozott a csőtörés vize. Ezen is túl vannak: már tényleg csak pár nap...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!