Hírek

2015.05.04. 16:38

Perkátai majális több helyszínen: újszülöttek parkja, kiállítás, műsor és motorosok showja

Perkáta - Május 1-én a településen több programmal várták a szervezők az érdeklődőket. Újszülött park avatóval kezdtek.

Bogó Anikó

Az újszülött park avatójára elsősorban a 2014-ben, vagyis tavaly született kisgyermekeket, szüleiket és nagyszüleiket, családtagjaikat várták Perkátán, május elsején. A park kialakításához a Perkátai Polgárőr Egyesület és a rendőrség is hozzájárult, és oda ültették el a közbiztonság fáját bízva benne, hogy a fa növekedésével a közbiztonság is egyre erősödik a településen. A park szépítéséből a francia testvértelepülésről érkezett vendégek is kivették részüket: rózsatövekkel gazdagították az ágyásokat. A múlt évben 33 gyermek született tiszteletére a település, emlékoszlopot emelt, parkot létesített, kapcsolódva a születés hetéhez.

Színvonalas kiállítást láthattunk. Előtérben Somogyi Balázs
Fotó: Bogó Anikó

Miután a szülők gondosan elültették a fákat a Győry-kastélyban kiállítás nyílt, amely Perkáta három testvérelepülési kapcsolatát hivatott bemutatni. A kiállítás ezúttal szerényebb tárgyi anyagot vonultatott fel, viszont három kisfilm várta a megnyitó résztvevőit, akik megismerhették Huaxiang, Saint-Maximin és Kisbács legszebb pillanatait. A francia vendégek különösen nagy örömmel fogadták ezt a kiállítást.

Közben már a reggeli órákban focikupa kezdődött kicsiknek és nagyoknak, valamint 11 csapat kezdett el főzni, hogy jobbnál jobb ételeikkel elkápráztassák a zsűrit. Civil szervezetek, baráti körök és családok is indultak a főzőversenyen. A gyermekek kézműveskedhettek, arcfestés várta őket. A népművészeti foglalkozások résztvevői az eredményhirdetés után táncoltak énekeltek, bemutathatták a legújabb produkciójukat. Eközben a kézilabda pálya felől motorberregésre figyelhetett fel a közönség: indították a motorokat és a Perkátai Sport Egyesület három ifjú titánja el is kezdte motor show-ját... Tartalmas nap volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!