Hírek

2016.07.28. 18:50

Lovastábori élmények

Dunaújváros - Immár második éve adatott meg az a lehetőség, hogy a Dunaújvárosi Önkormányzat támogatásával 67 általános iskolás ingyenes táborozhatott Mohácson, a lovastáborban.

Körmendi Erzsébet

- A gyerekek a különböző dunaújvárosi általános iskolák ( Arany, Dózsa, Gárdonyi, Móra, Szilágyi, Vasvári) tanulói, hátrányos helyzetűek, nagycsaládban élők. Többségük az idén vagy tavaly életükben először nyaraltak - tájékoztatta a DH-t az egyik kísérő, Márkliné Huszárik Mária.

A minden tekintetben rendkívül színvonalas táborozást a gyerekek nagyon élvezték. A táborhelyen lehetett trambulinozni, kosárlabdázni, röplabdázni, csocsózni, pingpongozni, tollasozni, rollerezni, úszni, s természetesen lovagolni edzőkkel, meghatározott időben, meghatározott keretek között.

A gyerekek nagyon jól érezték magukat a kirándulásokon is Fotó: Amatőr felvétel

E mellett kirándulásokon vettek részt a fiúk, lányok. Megtekintették a Mohácsi Történelmi Emlékhelyet, a Busó múzeumot, ahol minden gyermek busó álarcot is készített a kreatív műhelyben. Voltak Pécsett, a Zsolnay negyedben, a Cukormanufaktúra rejtelmeit is megismerték, s a pécsi Csodák Palotájában a fény, a hang, a levegő, s a víz érdekességeit is kipróbálhatták. Ellátogattak a Pécsi Állatkertbe, ahol a krokodiloktól a zsiráfokig számos állatot láttak, s kedvünkre simogathatták a kiskecskéket. Sétát tettek Pécs főterén, bekukkantottak a Gázi Kászim pasa dzsámijába. Jól érezték magukat nem egy játszótéren, fürödhettek hatalmas úszómedencében, s élvezték a jó időt.

Bőségesen kaptak reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát, vacsorát, ami nem utolsó szempont, s e mellett még kétszer fagyit, s dinnyét is. Üdítő, tea, ásványvíz szinte korlátlanul mindenki rendelkezésére állt.

E mellett természetesen kísérő tanáraik különböző versenyeket szerveztek számukra. Volt szobatisztasági, s sportversenyek, ki mit tud, éjszakai rókavadászat, rajzolás, totó, térbeli amőba, tippmix, melyeken mindenki nem is egyszer a győztesek között tudott lenni. Így az utolsó esti tábortűznél ajándékok sokaságát zúdították kísérő tanáraik a gyerekekre.

A hangulat nagyon jó volt. Barátságok kötődtek, s a pedagógusok is sokkal jobban megismerték a diákokat.

A gyerekek érezték, hogy mindenki kedveli őket, ez a tábor értük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!