Hírek

2016.06.03. 17:35

Löfan: látványos koreográfiával - Ismét kimagaslóan szerepeltek a földvári mazsorettek, utazhatnak az Európa bajnokságra

Dunaföldvár - A dunaföldvári Löfan Mazsorett csoport eredményesen szerepelt a május közepén Móron megtartott XVI. Magyar Mazsorett Bajnokságon.

L. Mészáros Irma

A Wekerle Szabadidő Központban megrendezett kétnapos megmérettetésen huszonkét egyesület vett részt, hiszen ez egyben kvalifikációs verseny is volt az Európa-bajnokságra.

A negyvenhét versenyzővel induló Löfan Mazsorett két aranyéremmel, négy ezüsttel és egy bronzzal tért haza. A Béres Barbara vezette csoport fő profilja a bot. A legtöbb dobogós helyet ezzel érték el. Magyar bajnok lett Somogyvári Lilla edző irányításával a bot junior mini formáció, amelynek tagjai Dusching Anna, Fülöp Viktória, Márkli Anna, Noszkó Dóra, Szabó Kitti, Szabó Petra és Tóth Zsüliett. Ugyanez a junior mini csoport aranyat nyert a zászlós produkciójával is. Ezüstérmes a junior és a kadett csapat, valamint a senior és a kadett mini csoport botos koreográfiája.

Aranyérmes lett a junior bot miniformáció: balról Somogyvári Lilla edző, Tóth Zsüliett, Szabó Petra, Szabó Kitti, Noszkó Dóra, Márkli Anna, Fülöp Viktória, Duschnig Anna. Fotó: amatőr felvétel

Látványos koreográfia és magas technikai színvonal - ez jellemzi a Löfant. Az edzők - Huszárik Tamara, Somogyvári Lilla, Tóth Renáta és segítőik, Horváth Zsanett és Tilli Fanni - mindent megtesznek, hogy mindig újabb kiváló produkciók szülessenek. A sikerek sem maradnak el: például az elmúlt évben mindhárom korosztályban magyar bajnokok voltak. E kiváló teljesítmény alapján ezért várható volt, hogy a pontozók szigorúak lesznek a dunaföldváriakhoz, de kimagasló teljesítményük alapján nemigen tudták megfosztani őket a dobogós helyektől.

- Reálisan látjuk a lányokat. Jól teljesítettek. Elégedettek voltunk a produkciójukkal akkor is, ha a döntés alapján nem mindig állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára - összegezte a verseny tapasztalatait Béres Barbara, a Löfan művészeti vezetője, lelke és motorja.

A dobogó tetejére kétszer állhattak fel a dunaföldvári lányok

A csodálatos fellépő ruhákat Gordosné Vinklár Mónika varrta, a lányok szép sminkjeit Márkliné Szegfű Krisztina készítette - számolt be Huszárikné Egervári Éva, az egyesület elnöke.

A Löfan sikerének titka a kemény edzésmunkán és a szakmai igényességen kívül az, hogy erős szülői támogatással működnek. Mórra a kísérőkkel együtt több mint hetvenen utaztak, s csaknem tíz család követte őket autóval. A szülők aktívan részt vesznek a fellépések előkészítésében.

Ezúttal is eredményes magyar bajnokságot tudhat maga mögött a Löfan küldöttsége

A Löfan lányai a magyar bajnokságot követően is elfoglaltak, hiszen a rákövetkező hétvégéket fellépésekkel töltötték és töltik, majd a Móri Fúvószenekarral Drezdába utaznak. A magyar bajnoki dobogós helyezettek - így a földváriak is - eredményükkel jogot szereztek a mazsorett Európa-bajnokságon való részvételre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!