Hírek

2013.09.26. 14:45

Őszi kiállítás a nyári termésből a Rudasban

Kisjubileummal egybekötött kiállításmegnyitóra várták az érdeklődőket csütörtökön a Rudas Iskolában.

Szabó Szabolcs

– Horváth Zsuzsanna tanárnő kiosztotta a nyári hónapokra szóló házifeladatot, a diákok pedig szabadkezet, mit is szeretnének megmutatni. E házifeladat eredménye e tárlat, amely egyaránt kínál már érett és igazán kiváló munkákat és megsüvegelendő próbálkozásokat – fogalmazott a Rudas középiskola grafikusainak évadindító kiállításának megnyitóján Nagyné Fauszt Csilla, az intézmény általános igazgatóhelyettese, aki lapunknak elmondta az ifjús grafikusok irányítását Dancs Esztella tanárnő vette át szeptember elejétől a már említett Horváth Zsuzsannától.

– Megkötés nem volt, így a diákok teljesen szabadon és önállóan dolgozhattak. Az október 18-ig, a Rudas Galériában megtekinthető kiállításon negyvennégy fiatal alkotó több nyolcvan új munkája tekinthető meg. Az összkép vegyes, hiszen különböző témákat, különböző technikával próbáltak megoldani tanulói a művészeti szakcsoport tanulói – összegezte a legfontosabb tudnivalókat Dancs Esztella.

A diákok az idei tanévben is remek pedagógusoktól, és helyi művészektől tanulhatnak. A kézrajzot oktató Rozsnyai Sándor mellett a digitális grafika műhelytitkait Várnai Gyulától leshetik el, aki óraadó tanérként segíti a szakmacsoport munkáját. Amely egy fontos mérföldkőhöz érkezett idén ősszel, hiszen öt évvel ezelőtt indította el művészeti képzést a közgazdasági és informatikai profilú középiskola. Mint a tárlatnyitón Nagyné Fauszt Csilla emlékeztetett rá: akkor még sokan kételkedek az iskola döntésében. Annyi biztos: nagyot tévedtek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!