Hírek

2015.02.19. 16:35

Négyen vehették a közgyűlésen a Dunaújváros Sportjáért-díjat

Dunaújváros - Cserna Gábor polgármester adta át a Dunaújváros Sportjáért díjakat ünnepélyes keretek között.

Körmendi Erzsébet

Orsó-Ferling Bernadettet, Gróf Andrásnét, Pappné Házi Évát és Csepecz Ferencet köszöntötték a városvezetők a díjátadás után
Fotó: Ady Géza

Négy kiváló sportembert érdemesített a közgyűlés a Dunaújváros Sportjáért-díjra: Orsó-Ferling Bernadett, Pappné Házi Éva, Gróf Andrásné és Csepecz Ferenc vehette át az elismerést.

Orsó-Ferling Bernadett (Detti) Dunaújváros büszkesége. Közvetlenségével, eredményes sporttevékenységével, töretlen elhivatottságával, családi életével méltán lehet a fiatal sportolók példaképe. Pappné Házi Éva nagyon sokat tett Dunaújváros atlétikai sportjáért, évtizedek óta készíti fel tanítványait országos és nemzetközi versenyekre. Gróf Andrásné több mint harminc éve testnevelő és gyógytestnevelő tanár, szaktudását és energiáit a diákok versenyre felkészítésében is kamatoztatja: hosszú évek óta sikeresen vesznek részt tanítványai a különböző labdarúgó bajnokságokban, kupákon. Cserpecz Ferenc a korábbi Sztálinvárosi Vasas labdarúgója, a Dunaújvárosi Kohász Labdarúgó Öregfiúk Egyesület egyik alapító tagja. Klubhűsége példamutató, Dunaújváros sportjának fejlődéséért tett érdemei elévülhetetlenek, elismerésre méltóak.

Lenyúlják a hulladékot? A közgyűlésről bővebben

Az elmúlt időszak fontos eseményeinek taglalását Szabó Zsolt nyitotta meg, mégpedig a három dunaújvárosi kisposta bezárásával. Kedvelt szlogenjét, az élhető várost alkalmazta erre az esetre is, hangsúlyozta: a Barátságban, a Technikuban és a Pentelén élők nehezen tudják majd intézni az ügyeiket. Az 1300 tiltakozó aláírást tartalmazó íveket a képviselő átadta a polgármesternek, a petíciójukban pedig kifejtette, hogy káros és felesleges intézkedés lesz a kis hivatalok bezárása, mert nem ettől lesz gazdaságos a Posta működése.

Pintér Tamás folytatta ezt a gondolatot, majd Ferencz Kornél ügyvezető válaszlevele nyomán visszakanyarodott a Dunanett Kft.-t érintő, egy hónappal ezelőtti felvetéseihez. Már decemberben kérte, de most nyomatékosította: szeretne betekinteni az önkormányzati tulajdonú cég szerződéseibe, hogy teljes képe legyen, és az ügyvezető ne vethesse a szemére, hogy csak kiragadott számokat tud citálni. A hulladékkezelő cég által korábban alapított (és 100 százalékos tulajdonában lévő) Dunanett Vagyonkezelő Kft. élére ugyancsak Ferencz Kornél került, vetette fel szintén a jobbikos képviselő, és nehezményezte, miért nem kellett a kinevezéséhez közgyűlési állásfoglalás.

Pintér Attila a Dunanett elsorvasztásától tart a Vertikál javára, és kiáll a helyi lerakó építése mellett, hogy olcsóbb legyen a szemétszállítás. A kukánál Bajusz György és kislánya, Betti

Nem szerencsés, hogy Dunaújvárosban megépítsék a hulladéklerakót, mert nem a lerakást, hanem a feldolgozást kell erősíteni, idézte a Dunanett ügyvezetőjének levelét Pintér Attila is. Reagálásként felsorolta azokat a beruházásokat, amelyekkel a cégvezető a saját véleményét cáfolta meg, mert a másik cégével, a Vertikállal Adonyban lerakót alakítottak ki néhány éve, és bővíteni szeretnék a dömsödi telepet is. A szocialista képviselő továbbra is a dunaújvárosi hulladékgyűjtő létrehozása mellett kardoskodott, Ferencz Kornélnak ellent mondva hangsúlyozta: a mostani helyet mindenképpen rekultiválni kell, ha nem épül új, akkor is, és a rekultivációra a Közép Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyert támogatást, amiből 140 millió forint Dunaújvárosra esne nézzenek utána...

Ferencz Kornél az adonyi szeméttelepet is üzemeltető Vertikál Zrt. igazgatóságának elnöke. Az ügyvezető levelében megválaszolt a pozícióinak összeférhetetlenségét firtató képviselői kérdésekre, ám a válasz nem nyugtatta meg Pintér Attilát, aki továbbra is a Dunanett elsorvasztásától tart a Vertikál javára mert szerinte ezt eredményezi a szakmai fúzió , véleménye nyomatékosítására piaclenyúlási példát is hozott. Elhangzott továbbá, hogy Ferencz Kornél levelében az áll: azért vállalta az ügyvezetői feladatokat, hogy a fúzióval olyan erőt képviseljenek, amely meghatározó országosan is. De...

- Dunaújvárosnak nem szabad hagyni, hogy elvigyék a cégét és süllyesztőbe kerüljön a hulladéklerakója - nyomatékosított Beszterczei Zsolt az előtte elmondottakat.

Szó volt még az ülés elején a közlekedés biztonságosabbá tételéről, diplomáciai szokásokról, Táborállás partvédelmének folytatásáról. Pintér Tamás kezdte feszegetni a DPASE támogatását amit zárt ülésen tárgyaltak később , szerinte bűn a sport szponzorálására 150 milliót elkülöníteni, amíg szociális területen nagyobb hasznát vennék a pénznek a városlakók. Beszterczei adaléka: a miniszterelnök veje betette a lábát a városba a bruttó 240 millió forint körüli stadion világítással, most a kijelzőre kötött 32 millió forintos szerződéssel folytatja.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!