Hírek

2017.04.09. 17:30

Leendő kiváló szakemberek mérték össze tudásukat Dunaújvárosban

Dunaújváros - Díjátadó ünnepséggel zárult az országos középiskolai pneumatikai verseny szombaton.

Pekarek János

Két és fél napig élvezték városunk vendégszeretetét a XXIV. Csernyánszky Imre Országos Középiskolai Pneumatikai Verseny résztvevői. Mint korábban beszámoltunk róla, a közel negyedszázados vetélkedőt minden esztendőben más és más intézmény bonyolítja le: idén a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kapta meg a rendezés jogát. A versenyt számos iparági szereplő mellett támogatta Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata is.

Három részből állt a vetélkedő: elméleti egyéni versenyből, gyakorlati csapatversenyből, a kettőből alakított összetett versenyből, és a külön diagnosztikai vetélkedőből. Díjazták a legsikeresebb felkészítő tanárokat is.

A verseny az elektromos rendszereknél olcsóbb, bár kissé lassúbb és pontatlanabb sűrített levegős rendszerek alkalmazásáról szólt. Az egyik gyakorlati feladat egy peremező berendezés összeállítása volt.

A tizennégy tagú zsűri szombat délelőttre hozta meg döntését. A Dunaferr iskola villamos tagozatának épületében adták át az elismeréseket.

Az egyéni versenyben Kovács Ádám (Jászberény) végzett az élen. Második Bakonyi Dávid (Békéscsaba), harmadik Gedei Dániel (Jászberény) lett. Az összetett versenyt Andriska Gergő és Gedei Dániel nyerte Jászberényből. Megyesi János és Kövér Dániel lett a második Kecskemétről, a harmadik helyet pedig Pray Marcell és Kovács Ádám szerezte meg Jászberényből. A gyakorlati csapatversenyben Martinecz György Miklós és Mayer Levente végzett az élen (Budapest), második Orova Dániel és Tusa Dániel (Paks), harmadik Megyesi János, Kövér Dániel (Kecskemét). A diagnosztikai versenyben Pray Marcell és Kovács Ádám nyert (Kecskemét), második Martinecz György Miklós és Mayer Levente (Budapest), harmadik Tasi Dávid és Berta János (Jászberény). A felkészítő tanárok között arany fokozatot nyert Bálint Bence Jászberényből, ezüst fokozatot Kóra Gábor Budapestről, bronz fokozatot Tóth Árpád Tatabányáról.

Minden nyertes értékes szakmai különdíjakkal és ajándékokkal gazdagodott a támogató cégek jóvoltából. A legnagyobb nyeremény mégis az lehetett, hogy a sikeres versenyzőkre felfigyelhettek esetleges későbbi foglalkoztatóik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!