Hírek

2015.01.21. 14:14

Látogatási tilalom a kórházakban január 23-tól

Székesfehérvár - Az influenza figyelőszolgálattól beérkezett adatok értékelése alapján a tisztiorvosi szolgálat január 23-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően.

Hajnal Csilla

Az intézkedésre azért volt szükség, mert az influenza figyelőszolgálat adatai szerint a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány valamennyi járás és a megye területén jelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket.

A megye területén a harmadik héten a figyelőszolgálat becslése alapján majdnem 1500-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 77 százalékkal több, mint a megelőző héten. Az orvoshoz forduló betegek 29,8 százaléka 0-14 éves; 40,7 százaléka 15-34 éves; 22,6 százaléka 35-59 éves és 6,9 százalék a 60 éves, illetve az e feletti korosztályból került ki.

A beérkezett mintákból hét esetben mutattak ki A(H3) influenzavírust, és több közösségi halmozódásról is érkezett jelentés: a Móri Járásban két általános iskolából és egy óvodából, a Székesfehérvári Járásban egy általános iskolából. A megbetegedések lázzal fejfájással, torokfájdalommal, köhögéssel jelentkeztek. A hiányzások aránya mind az öt gyermekintézményben meghaladta 30 százalékot, három intézményben a gyermekek több mint fele megbetegedett.

Mindezek alapján elmondható, hogy Fejér megyében elkezdődött az influenza járvány - áll a megyei tisztiorvosi szolgálat jelentésében. Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet: akik megbetegedtek, forduljanak orvoshoz és tartsák be orvosuk tanácsait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!