Hírek

2014.09.15. 17:44

Lassan és kicsit nő a víz

Dunaújváros – Példátlanul csapadékos a kora ősz az idén. Nálunk árvízre nem kell számítanunk.

Pekarek János

Bár még erre a hétre is rendszeres, szinte folyamatos esőzéseket ígér az időjárás jelentés, árvízveszélyre továbbra sem kell számítanunk a Duna középső, azaz hozzánk közeleső szakaszain.

Vasárnapi előrejelzések szerint 262 centiméteres vízállást, majd lassú apadást várunk a folyam újvárosi szakaszán erre a hétre. Nos, ez egy kicsit késik. Hétfőn délben 238 centimétert mutatott a vízmérce városunknál. Lapzártánkig ez 253 centiméterre emelkedett – majd ez az emelkedés folytatódott. Mégpedig várhatóan szerdán estig: 321 centiméterig. Péntek reggelre már újra 284 centiméterre apad a folyam. Megjegyzésünk: még a 321 centiméter sem jelent veszélyt a városnál.

Bár Nagybajcsnál, azaz Győr közelében vasárnapra másodfokú árvízszintet vártak, ez nem teljesült. A Dunántúlon azért sokszor névtelen, vagy alig ismert vízfolyások mellett kell komolyan küzdeni áradásokkal. A meteorológusok szerint még ezen a héten is folytatódik a sok eső. Sőt: a jövő hétre is sok felhőt, esőt jósol az előrejelzés.

Vagyis: folytatódik a példátlanul csapadékos kora ősz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!