Hírek

2014.09.02. 15:15

Továbbra is kellenek a kupakok!

Dunaújváros - A focilabdát megvették, a trikóra még lehet licitálni. S gyűjtsük otthon a kupakokat: szükség lesz rá!

Pekarek János

Még két hétig bizonyosan nem lesz kupakgyűjtési akció Dunaújvárosban - ami természetesen nem jelenti azt, hogy abba kellene hagyni a műanyag üdítőspalackok kupakjainak gyűjtését!

Az akció, amely teljesen civil kezdeményezésként egy internetes közösségi oldalon indult, és a nyár elején lapunkban is többször beszámoltunk ennek dunaújvárosi fejleményeiről, egy nyolcéves budapesti kislány operációjának finanszírozására indult. Szikszai Szintike a korai bölcsőhalálnak nevezett betegség miatt, többszöri újraélesztés után súlyos, naponta többször jelentkező epilepsziás rohamokban szenved. Műtéttel sokat segíthetnének az állapotán Bécsben, mintegy kétmillió forintért.

Ködmön Anita, az újvárosi gyűjtés szervezője, Szikszai Szintike és édesanyja a napokban Budapesten, az adomány átvételekor

Anyja nem pénzt kér, hanem műanyagkupakokat: amelyeket a gyártónál pénzzé lehet tenni. Emellett internetes árverési oldalakat is indított: ezen az újvárosi labdarúgócsapat egy labdája, és a korábbi női kézilabdacsapat tagjainak aláírásával ellátott póló is szerepel.

Nálunk Ködmön Anita szervezi a kupakgyűjtést. Most két hétig azonban ő is kórházban lesz, a maga betegségeit kúrálni. De: folytatjuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!