Hírek

2014.12.08. 19:05

250 szemeteszsáknyi kupak jótékony célra

Az eddig gyűjtött, több száz nagy szemeteszsáknyi kupak már a címzettnél van - Budapesten.

Pekarek János

Eljutott rendeltetési helyére az a mintegy kétszázötven nagy szemeteszsáknyi műanyagkupak, amelynek váratlan érkezéséről a közelmúltban írtunk.

Ahogyan lapunkban rendszeresen beszámoltunk róla: földink, Ködmön Anita az interneten olvasott egy nyolcéves budapesti kislányról, Szikszai Szintikéről, aki kevéssel születése után epilepsziás lett. Napi nyolc roham keseríti az életét szülei életéről nem is beszélve...

Ezen az állapoton csak Bécsben tudnának segíteni egy műtéttel, ám a műtét és az otttartózkodás milliókba kerül. Szintike édesanyja nem pénzt gyűjt az operációra, hanem műanyagkupakot: ezt a feldolgozóhelyen visszaváltva tesz szert pénzre.

Emellett árveréseket is szervez az interneten, különböző emléktárgyakat kínálva eladásra. Egy dunaújvárosi olvasónk például a régi újvárosi női kézilabda bajnokcsapat sztárjainak aláírásával ellátott mezt ajánlott fel!

Képünk a legelső kitelepülés idején készült: középen Ködmön Anita, balra a kislánya, jobbra pedig egy adományozó a sok dunaújvárosi közül: Spekker József

Az akció még kora nyáron kezdődött, több kitelepüléssel: az Interspar áruház előtt várta a kupak-adományokat Ködmön Anita. Aki volt olyan belátó, hogy tudja: idő kell, amíg egy háztartásban összegyűlik annyi kupak, hogy érdemes bezacskózni.

Paksi általános iskolások azonban másképp gondolkodtak. Addig gyűjtögették a kupakokat, amíg összegyűlt a cikkünk elején említett kétszázötven zsákkal. Aztán a papírgyár két furgonjával elhozták Dunaújvárosba és kirakták a panelház előtt, amelyben Anita lakik...

A címzett kétségbeesve kért segítséget szerkesztőségünkben: hiszen a zsákok teljesen eltorlaszolták a négyemeletes ház pincéjét. Híradásaink nyomán többen is jelentkeztek végül december 4-én egy szigetszentmiklósi fuvaros, Pethő Krisztián ingyen elvitte a zsákokat Budapestre, Szintike anyjához.

A kupakgyűjtő akció most egy ideig szünetel. Részben az év végi ünnepi elfoglaltságok, más adományok gyűjtése miatt, részben azért mert Ködmön Anita ereje, ideje is véges. A folytatásról majd az újévben!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!