Hírek

2015.10.04. 15:22

Kulcsi szüreti események

Kulcs - Szüreti felvonulást és bált rendeztek szombaton Kulcson. Mondanunk sem kell: remek hangulatban!

Pekarek János

A kalóz szó meglepően sokszor hangzott el szombaton Kulcson. Még ahhoz viszonyítva is, hogy Duna-parti községről van szó.

A megfejtést az jelentette, hogy aznap este a szüreti bált a helyi Kalóz pizzéria előtt rendezték! Bár addig még nagyon sok minden történt.

Mihály Károlyné a szociális otthon előtt beállt a táncosok közé

Elsősorban is: délben megindult a szüreti felvonulás ugyaninnen, át az egész falun! Ez pedig nem kevesebbet jelentett, mint hogy majdnem minden (de valóban majdnem minden!) utcasarkon megálltak a felvonulás többnyire népviseletbe öltözött, lórakapott vagy szekéren, hintón ülő résztvevői, s megkóstolták-megkóstoltatták az idei termést. De lehet, hogy a tavalyiból is töltöttek néhány pohárral. Mindenesetre az biztos, hogy a hangulatra, zenére, táncra nem lehetett panasz.

Az is bizonyítja ezt, hogy ama falubeliek, akik nem kaptak lóhátra s nem ültek szekérre, hanem jó falatokkal és finom innivalóval várták a felvonulókat, maguk is beszálltak a táncba, az éneklésbe - még ha nem is népviseletben tették ezt.

Nem csoda, ha este hétre értek vissza a kiindulási pontra. Éppen időben ahhoz, hogy részt vegyenek az idei Szüreti bálon és tombolán!

Amelynek különlegessége volt, hogy a vacsorát (vadragut) a helyi vadásztársaság felajánlásából készítették el.

A kulcsi Közösségi Kör szervezte bál, amelyre többen báli ruhákban érkeztek, mondanunk sem kell, igen emelkedett hangulatban, remekül zárult. betöltve szerepét: emlékezetessé téve a szüretet.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!