Hírek

2010.06.24. 07:29

Kulcs-virághegyi vízközműfejlesztés - Sok a pletyka és a rémhír

Kulcs - Virághegyi víz-közműfejlesztési ügyben újabb olvasói kérdésekkel fordultak hozzánk. Válaszok a polgármesternél.

Pekarek János

Írásunk nyomán újabb olvasónk, Kéri Zsuzsanna fordult szerkesztőségünkhöz, újabb kérdésekkel. Rövid becslést is készített a telkenként befizetett kétszázezer forint felett szerinte várható, s a telektulajdonosok között forgó pluszköltségekről. Ezek szerint a megvásárolandó vízakna 45-50 ezer, a tulajdoni lap térképpel 10 ezer, a vízbevezetés terve 25 ezer, az engedélyezési eljárás 60-80 ezer forint lenne - vagyis az összes költség meghaladhatná a 340-370 ezer forintot is.

Nem hivatalos információink szerint ezek a becslések túlzottak. Kéri Zsuzsanna ugyanakkor felteszi azt a kérdést, hogy a kulcsi önkormányzat miért nem értesíti a várható kiadásokról a telektulajdonosokat levélben? Felmerült, hogy a sokak által megvásárolt műanyag vízaknákat esetleg nem fogadja el az üzemeltető: ez esetben ki fizet kártérítést értük? Valójában mennyi az önkormányzat része a beruházásban? Miért nem próbált pályázaton pénzt szerezni az önkormányzat, hogy ezzel is csökkentse a költségeket?

Ezeket a kérdéseket (amik egyben javaslatként is értelmezhetők) a kulcsi önkormányzattal és vezető tisztviselőivel mindeddig fennálló korrekt és szívélyes viszonyt felhasználva az érintettek elé terjesztettük, választ várva.

Némi meglepetésünkre Kiss Csaba polgármester azzal zárta le az ügyet, hogy nem kíván az újságon át üzengetni olvasóinknak. Bár megjegyeztük, többen úgy értelmezik: a kulcsi önkormányzat az ügyben elhanyagolta tájékoztatási kötelezettségét: így furcsa lenne a válaszok megtagadásával reagálni, a polgármester közölte: a nála érdeklődő telektulajdonosoknak megadja a választ...

Virághegy, telkek, vizek

● A kulcs-virághegyi vízközműfejlesztés kiinduló összege telkenként kettőszázezer forint.
● A fejlesztési hozzájárulást meghatározott jövedelem alatt részletekben is be lehet fizetni.
● A vízközmű a Virághegyi út-Orgona utca-Rozmaring utca-Nefelejcs utca közötti területet, valamint a Rózsa utcát érinti.
● Az építkezést a telektulajdonosok kezdeményezték.
● Pluszköltség a vízakna, a bevezetés és tervezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!