Hírek

2016.03.15. 17:47

Közös öltögetésen találkoztak

Mezőfalva – Harminc település, közel kétszáz kreatív, varrási tudománnyal megáldott alkotója ült asztalhoz egy közös munkára szombat délelőtt a mezőfalvi iskola tornatermében.

Horváth László

Az idei első foltvarró rendezvény megyei és talán még országos szinten is idénynyitó eseménynek nevezhető – tájékoztatta lapunkat Pappné Gizike a rendezvény és a Mezőfolt vezetője. Ha valaki megkérdezi, hogy bele lehet-e szédülni a színek és ötletek tömény sokaságába, nos arra egyértelmű a válasz: A foltvarrók világában mindenképpen! A hétvégi foltos találkozón 180 tűforgató művészi produktumait csodálhattuk meg a falakon, asztalokon elhelyezett alkalmi kiállítások böngészésével.

Természetesen a kész munkák mellett a varráshoz szükséges alapanyag kínálat sokszínűsége is kellő prezentációs lehetőséget kapott, így a foltvarrás szerelmeseinek is volt miből feltölteni a tarisznyát. A rendezvény megnyitójában Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere tréfásan kiemelte: „Van egy rossz hírem a foltosok számára! Sajnos nem lehet a terem falait már tovább tágítani” – utalt a megjelentek örvendetesen nagy számára köszöntőjében a polgármester. A megnyitó további mozzanataiban a már hagyományszerű jutalmazásokon és elismeréseken volt a hangsúly. Végül pedig a közös produktum, a „tűpárna” elkészítéséhez kaptak útmutatást a közös varrás résztvevői. A munka beindítása után Pappné Gizi a házigazda mezőfalvi foltvarró klub vezetője osztott meg velünk egy érdekes történetet.

– Az idén először érkezett hozzánk a testvértelepülésünk, a felvidéki Kisújfalu csapata. Meglepetés volt számunkra, mivel eddig nem is tudtunk a tavaly október óta működő klub létezésről. A sors különös játéka, hogy korábbi partnerünk, a szintén szlovákiai érsekújvári foltosok ajánlása segítette az összetalálkozást. Most viszont már semmi akadálya, hogy ezen a szinten is erősítsük testvértelepülési kapcsolatunkat – újságolta örömmel a fejleményeket Gizike, a vendéglátó klub vezetője. A szombati varráson négyórás feladat, tűpárna készítés adott közös programot és mellette jó hangulatot a foltosok kreatív, sok ötlettel megáldott hölgyeinek. Öltögetés közben jókat beszélgettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!