Hírek

2017.09.05. 07:05

Vigyáznak a gyermekekre - vigyázzanak Önök is!

DUNAÚJVÁROS Megélénkült a gyalogos forgalom, a nebulók hol az iskolába rohannak, hol edzésre, hol épp hazafelé. Körültekintően vezessünk, figyeljünk rájuk!

Pekarek János

Egész szeptemberben minden, iskolaközeli gyalogátkelő helynél, azaz zebránál rendőrök és polgárőrök segítik a diákok biztonságos átkelését az úttesteken, gyalogátkelőhelyeken minden városi iskolánál.

Rendőrök és polgárőrök segítik a diákok biztonságos átkelését az Építők útján lévő zebránál a Vasvári iskola felé hétfőn reggel. Elkezdődött a tanév, figyeljünk az iskolásokra! Fotó: Zsedrovits Enikő

Erről a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai sajtótájékoztatót is tartottak az egyik leginkább frekventáltabb helyen: a városi Fabó Éva Sportuszoda, és a Vasvári Pál Általános Iskola közötti zebránál, hétfőn reggel hét óra tizenöt perckor. Ekkor a városi polgárőrség két munkatársa, kezében a piros jelzőtárcsával határozottan (számunkra meglepőnek tűnő bátorsággal) lépett a közeledő járművek elé, hogy biztonságos áthaladást teremtsen az úttesten gyalogosan átkelőknek. E kiváltságban, láttuk, nemcsak a diákok, hanem más, gyalogszerrel közlekedők is részesülhettek.

Németh Miklós rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője lapunknak elmondta:

- Régóta fokozott figyelmet fordítunk tanévkezdéskor a diákok biztonságos közlekedésére. Ebben együttműködünk a helyi polgárőrökkel és a városőrökkel is. A rendőrség szeptember harmincadikáig kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a járművezetők felfigyeljenek a gyermekek közlekedésére!

Németh Miklós rendőr őrnagy a város egyik legfontosabb gyalogátkelő helyénél Fotó: Zsedrovits Enikő

Németh Katalin, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatóhelyettese a sajtótájékoztató helyszínén elmondta, hogy iskolájuk minden évben külön örül a rendőrség akciójának. Remélik, hogy szeptember hónapban a gyerekek védelmében nagyon hatékonyan fog működni ez a rendszer. Annál is inkább, mivel az említett zebrán, vagyis a sportuszoda és a Vasvári iskola között más okból is nagy a gyalogos forgalom: a buszpályaudvarra nagy számban érkeznek reggelente nemcsak általános, hanem középiskolások is, és mennek tovább onnét a belváros irányába a Vasvárinál lévő zebrán keresztül.


Németh Katalin, a Vasvári iskola igazgatóhelyettese Fotó: ZsE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!