Hírek

2016.12.14. 18:50

Közel száz tonna papír - Kihirdették a Dunanett papírgyűjtő akciójának eredményét

Dunaújváros - A nevelési-oktatási intézmények papírhulladék-gyűjtési kampányát lezáró díj átadót tartottak szerdán a Dunanett Nonprofit Kft. telephelyén.

Balla Tibor

A tavaszi sikeres akció után a Dunanett Nonprofit Kft. ez év őszén is megrendezte a két éve újraindított, a nevelési-oktatási intézmények papírhulladék-gyűjtési kampányát, amely szeptember 19-től november 11-ig tartott.

Mint kiderült, az akcióban 12 iskola, 17 óvoda és 1 speciális intézmény, a Jószolgálati Otthon vett részt, az akció összesen 4619 személyt mozgósított, akik a kampányban 96 ezer 600 kilogramm vegyes papírt gyűjtöttek össze, ami lényegesen több, mint az előző verseny eredménye.

A díjátadón részt vett a nyertes intézmények képviselői mellett Bencsik István, a Dunanett igazgatója, és Fekete Csaba környezetvédelmi munkatárs is. Bencsik elmondta, háromgyermekes szülőként maga is meglepődött, milyen öröm és kaland a kicsik számára a papírgyűjtés. Kijelentette, bár átalakult a hulladékgazdálkodási rendszer, de mindenképpen folytatni kell jövőre is, hiszen Magyarország ebben a tekintetben el van maradva a fejlődő országoktól, és ezt a korosztályt még meg lehet, és meg is kell fogni a szelektív hulladékgyűjtés ügye mellett. Egy-egy ilyen akció nem csak közösségformáló erővel bír, de környezettudatos gondolkodásra sarkall.

 

Ebben az esztendőben először három-három intézményt tudtak díjazni, amit fontosnak tartanak, hiszen a kicsik számára fontos a visszacsatolás, az intézmények pedig tudnak mit kezdeni a gyűjtésből befolyt összeggel. Az őszi versenyben 3. a Gárdonyi iskola lett, s ötvenezer forinttal gazdagodtak, 2. helyezett a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola lett hetvenötezer forintos jutalommal, az első helyet pedig százezer forintos bevétellel az apostagi Nagy Lajos Általános Iskola szerezte meg. Az óvodák versenyében a Római városrészi óvoda 3. helyen végzett, húszezer forintot vittek haza, a 2. hely a Szivárvány óvodáé negyvenezer forintos díjjal, a hetvenötezer forintos első hely pedig a Százszorszép óvodáé lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!