Hírek

2015.08.03. 13:11

Kulcson járt Ecuador magyarországi nagykövete, María del Carmen González

Kulcs - Ecuador magyarországi nagykövete, María del Carmen González látogatott a Nap Házába szombaton délután. Lehetőséglatolgatás.

Körmendi Erzsébet

A Carpe diem Rekreációs és Általános Képzési Alapítvány vezetője, Dóka Marianna újabb lehetőséggel gyarapítja a Nap Háza - Hold Udvara központ palettáját.

- Ismeretségek révén jutottam el a Magyarországon élő ecuadori családok egyesületének vezetőjéhez, majd rajta keresztül a nagykövetségre, ahol jó szívvel fogadták a kezdeményezésünket. Szeretnénk távoli kontinensek, országok kultúráját bemutatni Kulcson, új színt vinni a térségben lakók életébe.

Dóka Marianna a Carpe diem Alapítvány vezetője, Jobb Gyula polgármester és Maria del Carmen González nagykövet asszony a kulcsi találkozáskor

Ecuador magyarországi nagykövete, María del Carmen González a Nap Házával és az ottani lehetőségekkel ismerkedett szombaton délután a családjával közösen. A diplomatát köszöntötte Jobb Gyula polgármester is.

A nagykövet családjával együtt látogatott el a Nap Házába, így fiai is megismerkedtek a Duna-parti település kínálta lehetőségekkel
Fotó: Ady Géza

A találkozón szóba kerültek a lehetőségek. Dóka Mariannától tudjuk, hogy kulturális, kereskedelmi és idegenforgalmi együttműködésben gondolkodnak, amelynek az alapjait tették le és beszélték meg szombaton. Felveszik a kapcsolatot ecuadori kereskedőkkel, akik hazánkban élnek, cégekkel, amelyek a dél-amerikai textíliákat, virágokat (és még sorolhatnánk) készítenek, és felajánlják nekik, mutatkozzanak be a Nap Házában. Ecuadori napokat szerveznek szeptember közepére, amikor az érdeklődők nemcsak a termékeket ismerhetik meg, hanem az ország ételeit, zenéjét, táncát is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!