Hírek

2013.02.26. 15:56

Hankook: folyamatban a bértárgyalások

Dunaújváros-Rácalmás - A jó hír az, hogy folytatódnak a bértárgyalások a gumiabroncs-gyártónál. Döntés hamarosan.

Pekarek János

A Hankook Tire Magyarország Kft. dunaújváros-rácalmási üzeménél is sztrájkbizottság alakult a múlt héten csütörtökön, azaz február 21-én, az idei bértárgyalások alkalmából - írtuk meg annak idején frissiben. Az ok akkor az volt, hogy az érdekvédők szerint a munkáltató válaszra sem méltatta a szakszervezet béremelési javaslatát.

A helyi érdekvédelmi csoportosulást, a Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezetét a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) képviseli a tárgyalásokon.  Határidőként február 26-át szabták meg a tárgyalások folytatására az érdekvédők - azaz ennek a  hétnek a  keddi napját.

A tárgyalások ma folytatódtak is, mégpedig biztató eredménnyel.

A Hankook helyi üzemében is folynak reményteljes  bértárgyalások (Fotó: Vohlmann György)

Ahogyan azt Székely Tamás,  a VDSZ elnöke a DH-val kedden délután közölte: közeledtek az álláspontok a cég vezetése és a szakszervezetek között. Székely fogalmazása szerint a munkáltató is látja, hogy szükséges az idei reálbér-emelés.

Ennek mutatója, pillanatnyi híreink szerint, a szakszervezet tájékoztatása alapján: 5,8 százalék.

Ezen túl a tavalyi évhez hasonlóan a termelési eredmények alapján egyszeri, úgynevezett bónusz-kifizetést is vállalna a jelen állás szerint a Hankook.

Továbbá a cafeteria-rendszer adójának átvállalása is szerepel a bértárgyalások napirendjén.

A VDSZ elnöke úgy fogalmazott: a tárgyalások normális mederben folynak. A megállapodást ugyan még nem írták alá, a sztrájkbizottságot sem oszlatták föl, de kitűzték a következő tárgyalási forduló időpontját március 6-ára.

A Hankook kedd délután közleményt adott ki. Az előző évekhez hasonlóan az idén is lesz béremelés a Hankook Tire Magyarország Kft-nél. A 2013-as béremelés mértékét illető menedzsment-döntés hamarosan várható. A döntés megszületéséig a vállalat nem tud további információt adni a kérdéssel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!