Hírek

2013.06.28. 16:57

Kizárólag ügyelet lesz hétfőn

Dunaújváros – Szünetelnek a rendelések július elsején, a Semmelweis-nap alkalmából a gyermek, felnőtt és fogorvosi körzetekben.

Körmendi Erzsébet

Szünetel a rendelés a város háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi rendelőiben július 1-jén, hétfőn – a Semmelweis nap alkalmából. E napon ügyeleti szolgálat áll a betegek rendelkezésére.

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Semmelweis Ignác nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli Ő volt az első, aki a gyermekágyi lázat nem önálló kórképként, hanem fertőzés következményének tekintette. Rájött, hogy ezt a fertőzést maguk az orvosok terjesztik: a boncolást is végző szülész-nőgyógyászok adják át a fertőzést vizsgált nőbetegeiknek. Megoldásként Semmelweis a klórmész-oldatos kézfertőtlenítés bevezetéséért küzdött, ám felfedezése élete során süket fülekre talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!