Hírek

2016.02.24. 18:45

Kiválóan megfelelt a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség

Dunaújváros - Évértékelő és feladatszabó értekezleten számolt be elmúlt éves tevékenységéről a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség a városházán, amelyen jelen volt Magosi Lajos ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is.

Gallai Péter

Lóki Richárd tűzoltó alezredes, megbízott kirendeltségvezető évértékelő beszédében elmondta: a kirendeltség hatósági osztálya tavaly a korábbi esztendőhöz képest huszonhat százalékkal több, összesen 1877 hatósági és szakhatósági ügyben járt el. Az összes ügyiratforgalom is emelkedett, a 2014-es 12 263-ról 15 144-re. Ez a szám 2012-ben 6664 volt. Egyébként tavaly március 15-től, az év elején megszűnt polgárdi járás négy, illetve a martonvásári járás nyolc települése került a kirendeltség illetékességi területéhez.

Az iparbiztonsági szakterület közúton és vasúton közel százötven-százötven veszélyes anyagot szállító járművet, illetve vasúti kocsit, a Duna Fejér megyei szakszán tizenhárom géphajót vizsgált meg. A közúti ADR ellenőrzéseken összesen tizenkilenc szabálytalanságot tártak fel, míg a vasúti és a vízi ellenőrzések során hiányosságot nem tapasztaltak a szakemberek. Ez a szakterület jogerősen összesen 3,2 millió forint bírságot szabott ki tavaly, a tűzvédelmi szakterület pedig 1,4 milliót.

- A rendszeres integrált - tűzvédelmi, iparbiztonsági és polgári védelmi - hatósági ellenőrzések célja az állampolgárok biztonságának fokozása, a tűz- és káresetek megelőzése, hiszen a biztonság a legfontosabb közösségi érték - hangsúlyozta az alezredes.

Lóki Richárd hozzátette, hogy a lakosság és a vállalkozói szféra tűzvédelmi ismeretinek segítésére több alkalommal tájékoztató fórumokat tartottak, egyebek mellett a mezőgazdasági betakarítási munkák, valamint a társasházak tűzvédelme témakörében. A mentő-tűzvédelem területét érintően elhangzott, a dunaújvárosi - ide tartozik a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs is - és a sárbogárdi hivatásos tűzoltó parancsnokság tűzoltóit tavaly 1322 káresethez riasztották, ez kiugróan magas szám a korábbi évekhez viszonyítva, amely a nyári szélviharos és felhőszakadásos időszakokkal összefüggő műszaki mentésekre vezethető vissza.

Az idei esztendő fő célkitűzései között Lóki Richárd alezredes a járási önkéntes mentőcsoportok ismeretfelújító gyakorlatát, valamint a települési önkéntes mentőszervezetek nemzeti minősítő gyakorlatát, valamint a tömegrendezvények biztosítási feladatait emelte ki.

Dunaújvárosi évértékelőjében az alezredes megköszönte a kirendeltség minden munkatársának elmúlt évi tevékenységét, valamint a társszervek, a járási hivatalok, az önkormányzatok és a civil szervezetek jelen lévő vezetőinek a folyamatos és korrekt együttműködést.

Az eseményen Magosi Lajos elismerően szólt a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség elmúlt éves tevékenységéről, amelynek munkáját kiválóan megfeleltre értékelte.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!