22°
11°

Kiválóan megfelelt a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség

Dunaújváros - Évértékelő és feladatszabó értekezleten számolt be elmúlt éves tevékenységéről a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség a városházán, amelyen jelen volt Magosi Lajos ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is.

Lóki Richárd tűzoltó alezredes, megbízott kirendeltségvezető évértékelő beszédében elmondta: a kirendeltség hatósági osztálya tavaly a korábbi esztendőhöz képest huszonhat százalékkal több, összesen 1877 hatósági és szakhatósági ügyben járt el. Az összes ügyiratforgalom is emelkedett, a 2014-es 12 263-ról 15 144-re. Ez a szám 2012-ben 6664 volt. Egyébként tavaly március 15-től, az év elején megszűnt polgárdi járás négy, illetve a martonvásári járás nyolc települése került a kirendeltség illetékességi területéhez.

Az iparbiztonsági szakterület közúton és vasúton közel százötven-százötven veszélyes anyagot szállító járművet, illetve vasúti kocsit, a Duna Fejér megyei szakszán tizenhárom géphajót vizsgált meg. A közúti ADR ellenőrzéseken összesen tizenkilenc szabálytalanságot tártak fel, míg a vasúti és a vízi ellenőrzések során hiányosságot nem tapasztaltak a szakemberek. Ez a szakterület jogerősen összesen 3,2 millió forint bírságot szabott ki tavaly, a tűzvédelmi szakterület pedig 1,4 milliót.

– A rendszeres integrált – tűzvédelmi, iparbiztonsági és polgári védelmi – hatósági ellenőrzések célja az állampolgárok biztonságának fokozása, a tűz- és káresetek megelőzése, hiszen a biztonság a legfontosabb közösségi érték – hangsúlyozta az alezredes.

Lóki Richárd hozzátette, hogy a lakosság és a vállalkozói szféra tűzvédelmi ismeretinek segítésére több alkalommal tájékoztató fórumokat tartottak, egyebek mellett a mezőgazdasági betakarítási munkák, valamint a társasházak tűzvédelme témakörében. A mentő-tűzvédelem területét érintően elhangzott, a dunaújvárosi – ide tartozik a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs is – és a sárbogárdi hivatásos tűzoltó parancsnokság tűzoltóit tavaly 1322 káresethez riasztották, ez kiugróan magas szám a korábbi évekhez viszonyítva, amely a nyári szélviharos és felhőszakadásos időszakokkal összefüggő műszaki mentésekre vezethető vissza.

Az idei esztendő fő célkitűzései között Lóki Richárd alezredes a járási önkéntes mentőcsoportok ismeretfelújító gyakorlatát, valamint a települési önkéntes mentőszervezetek nemzeti minősítő gyakorlatát, valamint a tömegrendezvények biztosítási feladatait emelte ki.

Dunaújvárosi évértékelőjében az alezredes megköszönte a kirendeltség minden munkatársának elmúlt évi tevékenységét, valamint a társszervek, a járási hivatalok, az önkormányzatok és a civil szervezetek jelen lévő vezetőinek a folyamatos és korrekt együttműködést.

Az eseményen Magosi Lajos elismerően szólt a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség elmúlt éves tevékenységéről, amelynek munkáját kiválóan megfeleltre értékelte.


Legolvasottabb

1
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
2
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
3
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
4
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
5
Már kézben vannak az első jogosítványok
Hazai pályán a Dunaferr
Gróf András
Pénteken este érkezik a Bőny-Szavill Consulting
történelmi helyzet / 2 órája
Katalónia elnöke csütörtökön kihirdetheti a függetlenséget
De csak akkor, ha a spanyol kormány felfüggeszti a térség autonómiáját.
Gyász
/"Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár. Mert nem hal meg, kit eltemetnek. Örökké él, kit igazán szeretnek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VÉGH LAJOS* 67 éves korában türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt. Búcsúztatója 2017. október 20-án, pénteken 11.30-kor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. Gyászolják felesége, gyermekei, menye és az Óvári és Végh család
kézilabda / 4 órája
Siófoki önbizalom
csoportbeosztás / 4 órája
Európa krémje
Gallai Péter
Medálokat is hoztak Mórról / 4 órája
A nyári szünet máris úszóversenyek
Gallai Péter
Egy edzésen lehet, jobban elfáradnak / 4 órája
Nem volt velük egy súlycsoportban a Tatabánya
GALLAI PÉTER
jégkorong / 4 órája
A dunaújvárosi jégkorongcsapat nem játszott rosszul
AGÁRDY CSABA
Petőfi egészségnapok / 4 órája
Önfeledt játék, sok tanulással egybekötve
Pekarek János