Hírek

2016.06.10. 20:55

A Pedagógusnap alkalmából köszöntötték a tanárokat, tanítókat, oktatássegítőket

Dunaújváros - A hagyományokhoz híven a tanév végéhez közeledve köszöntötték a város érdemes pedagógusait.

Szabó Szabolcs

A pénteki díjátadón Gombos István, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere elmondta: Magyarország és a nemzet jövője, sőt Dunaújváros jövője múlik azon, hogy vannak-e, lesznek-e olyan emberei, olyan polgárai, akik magas szinten művelik a szakmájukat, a maguk hivatásában megbízhatóak, hozzáértőek, gondosak és készségesek. Amióta világ a világ, az oktatás, a nevelés a legfontosabb közügy. Oktatni, nevelni akkor tud a pedagógus, ha körülötte a társadalomban rend van. Akkor, ha az értékeknek a hivatalos oktatáspolitika rangot ad: úgy, mint történelmi hagyományok, nemzettudat, hazafias gondolkodás, erkölcsi tartás, egészségtudatosság .

Gombos István adta át az érdemes pedagógus díjat Szupricsné Szabó Magdolna tanárnőnek

Az ünnepségen fellépett a Móricz Zsigmond Általános Iskola 4. b osztályos tanulója, az Aranypáva díjat nyert Jámbor Benedek, valamint a Sándor Frigyes Zeneiskola növendékei: Tótin Szilvia és Pálinkás Eszter fuvolán, míg Burkovics Márton klarinéton játszott.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése az idei évben a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjat: Szupricsné Szabó Magdolna tanárnőnek, valamint Mádai Lászlóné oktatásvezető részére adományozta.

A Dunaújváros Oktatásügyéért díjat: Balla Zoltánné gazdasági összekötőnek, Kaszás-Tóth Eszter igazgatóhelyettes asszonynak, dr. Kollaricsné Dénes Ágnes óvodapedagógusnak, Józsáné Barabás Magdolna tanárnőnek, valamint Dunai Zsolt Illésné tanítónő részére adományozta.

A Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat: Molnár Anna Mária tanítónőnek, Kövesi Edit tanárnőnek, Csibri Istvánné tanítónőnek, Ladóczkiné Ötvös Erzsébet tanárnőnek, Tóthné Véner Éva tanárnőnek, Botyánszki Jánosné tanárnőnek, Goda Miklósné tanárnőnek, Juhászné Németh Éva nevelőtanárnak, Szakály Józsefné tanárnőnek, Kirinovics Ferencné óvodapedagógusnak, Lábadi Zoltánné óvodapedagógusnak, Kácsor Lászlóné tanárnőnek, Pálfi Tiborné tanítónőnek és Szabó Péterné pedagógus részére adományozta.

Az eseményen külön köszöntötték Jakabné Józsa Klárát, a Móricz iskola igazgatóját, aki a közelmúltban Németh László díjban részesült.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!