Hírek

2010.03.26. 03:29

Kitágul az ovitér

Előszállás - Az előszállási Patakparti Óvoda bővítését azonnal elkezdik a szakemberek, amint lezárul a közbeszerzési eljárás. Az önkormányzatnak ugyanis június végéig el kell számolnia a felhasznált támogatással.

Körmendi Erzsébet

Az előszállásiak is igyekeznek felpörgetni a folyamatot, mert nem szeretnének pórul járni. Az Önkormányzati Minisztériumtól 20 millió forintot - a támogatási maximumot - nyerték tavaly a Patakparti Óvoda bővítésére, fejlesztésére. Az összeg a beruházás 80 százalékát takarja be, a maradékot - nagyjából 11-12 millió forintot - kell az önkormányzatnak hozzátennie. A pénz már régen az előszállási számlán van, ám a tervek elkészítése, a hatósági eljárások után a közbeszerzési eljárás sem volt elsőre sikeres. Most tartunk a harmadik fordulónál, és reméljük, a kivitelező kiválasztása után azonnal kezdődhet a munka - mondta el lapunknak Joó István polgármester.

A megnövekedett igényekhez alkalmazkodva 220 négyzetméterrel lesz nagyobb az óvoda a bővítés után. Tornatermmel és gyakorlószobával növelik meg az intézmény alapterületét, s a hatósági előírásoknak eleget téve fejlesztik a mosdókat, illetve tárolóhelyiséget is kialakítanak az új részen.

Az önkormányzat az iskola és az óvoda korszerűsítésére pályázott. Ám az általános iskola nyílászáróinak cseréjére beadott igény nem lett nyerő. A polgármester szerint újra megpróbálják idén is, hátha több sikerrel járnak.

Az óvoda viszont nagyon megérett a bővítésre, ugyanis a három csoportra engedélyezett maximum létszámot már régen túllépték, engedéllyel írathattak be a szülők 91 kisgyermeket az idei tanévre. A csoportok számát nem növelik, mert háromból az egyik szoba kicsi, nem felel meg a jogszabályoknak, így azt váltják ki az új, nagyobb gyakorlószobával. Szükség is lesz a helyre szeptembertől, hiszen a törvényi változásokhoz alkalmazkodva a következő tanévben már a kétéves kisgyermekeket is fel lehet venni az óvodába, ha a szülő vissza szeretne menni dolgozni a gyesről. Ehhez alkalmazkodva fejlődik, bővül és korszerűsödik folyamatosan a Patakparti Óvoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!