Hírek

2014.12.16. 00:51

Kitáblázott lehetőségek - Muki történetét ismerhetik meg hamarosan

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia támogatásával elkészült az erdei tornapálya tájékoztató táblája.

Körmendi Erzsébet

Az erdei tornapálya megújításával, új sportszerek kihelyezésével tágult a sportolási tér a városban egyre többen járnak ki oda kocogni, kikapcsolódni. A tervezett tíz eszközből nyolcat már a nyár vége óta használhat bárki. Az utolsó kettő, a 9-es és 10-es jelű kihelyezését a tavaszra tervezi Orosz Csaba tűzoltóparancsnok, aki kezdeményezte, irányította, összefogta eddig is a tornapálya helyreállításának akcióját. Tavaszig még gyűjtik az ötleteket, javaslatokat a folytatáshoz.

Viszont most újabb változásra figyelhetnek fel az arra járók: kihelyezték a bejárathoz a tájékoztató táblát, amelyen grafikus illusztrációk mutatják be a tornapálya eszközeinek használatát, és azt is, hol találják az erdőben az adott nyújtó, lazító vagy erősítő eszközt. A tornapálya területén szemetelni, alkoholt fogyasztani, állatot és nagyméretű tárgyat bevinni tilos.

Muki történetét ismerhetik majd meg a rövidesen kikerülő új táblán

Ha már a tábláknál tartunk... Készül Muki múltját, adatait bemutató tábla is. A Dunaferr, a Volán, a MÁV, a Dunaferr iskola nagyon sokat tett azért, hogy a megújult kisvonat kedves színfoltja legyen a Vasmű útnak. Az önkormányzattól kapott támogatásból maradt még pénz a táblára, mondja Orosz Csaba. A tartóoszlopok, keretek már a helyükön vannak, maga a tábla készül, és azt is hamarosan felszerelik a Muki mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!