Hírek

2014.04.23. 14:05

Kisapostag is csatornával bővül

Kisapostag - A hét végén kiadhatják az első rákötési engedélyeket a faluban: végéhez közeledik a csatornaépítés.

Már az utak helyreállításán dolgoznak Kisapostagon

Végéhez közeledik a kisapostagi csatornarendszer kiépítése: a még az előző községi vezetés által megpályázott beruházás a tervek szerint a nyárra fejeződik be.

Ahogyan Nagy Attila polgármestertől megtudtuk, az építkezés legfontosabb fázisain már túl vannak az építők. A rendszer működőképes.

Az építkezés mostani szakaszában a leglátványosabb munkálatokat már a munkagödrök visszatemetése utáni művelet, az útjavítás, a burkolatok helyreállítása jelenti ezekben a hetekben.

Ahogyan Kisapostagon készült fényképünkön is látszik: ezekkel a feladatokkal is jól állnak már a megbízott vállalkozók. A közlekedés ugyan most éppen nem zavartalan a helyreállítások miatt, de hamarosan visszaállnak majd az eredeti állapotok.

A polgármester elmondta: már ezen a hétvégén kiadhatják az első rákötési engedélyeket a faluban, s ezzel valóban a csatornázás utolsó szakaszának végéhez érnek Kisapostagon is.

A csatornaépítés négy település: mezőfalva, Nagyvenyim, Baracs és Kisapostag közös vállalkozása, amelynek központja, azaz a gesztor település Mezőfalva. Az építkezés mostani üteme tavaly tavasszal kezdődött.

Az úgynevezett rákötések, azaz az egyes ingatlanok csatlakozása az új szennyvízgyűjtő csatornarendszerre a társtelepüléseken már megkezdődött.

Kisapostagon is várhatóan heteken belül befejeződik az engedélyek kiadása és a porták csatlakozása a rendszerre.

A csatornaberuházás újabb fejlesztések megvalósításához segítheti hozzá Kisapostagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!