Hírek

2010.09.17. 02:27

Kis települések nagy büszkeségei

Baracs - Idén több baracsi lakó vehette át az önkormányzat Baracs Községért kitüntetését. E neves alkalom apropóján Mezei János Zsolttal, a helyi polgárőrség vezetőjével beszélgettünk.

Szulik Ákos

- Dolgoztam én már mindenfelé. Szakmámat tekintve vendéglátós vagyok, évekig tevékenykedtem üzletvezetőként különböző dunaújvárosi és baracsi vendéglátóhelyeken - mesélte Mezei úr.

Ezzel azonban csak a történet kezdete, hiszen főhősünk dolgozott a vasmű kokszolójában gépészként, sőt, Dunaújváros rendőri állományát is gazdagította már színes egyéniségével.

- A 2002-ben alapított baracsi polgárőrség vezetését 2006-ban bízták rám a község lakói. Amíg nem volt körzeti megbízottunk, minden apró rendbontást magunk próbáltunk orvosolni, de idén sok segítséget nyújtottunk lakótársainknak a belvíz okozta károk elhárításában és enyhítésében is - mondta el kérdésünkre Mezei úr.

Elismerésül az önzetlen segítségért és a kitartó munkáért a baracsi önkormányzat képviselő-testülete Baracs Községért kitüntetést adományozott a polgárőrség vezetőjének, év elején pedig az Országos Polgárőr Szövetség tiszti bronzkereszttel jutalmazta a település önkéntes védelmezőit.

- A kitüntetés nem csak az én érdemem - hangsúlyozza Mezei úr. - Egymást önzetlenül segítve vészeltünk át jobb és rosszabb napokat, hónapokat. Büszke vagyok mindarra, amit településünkön elértünk, és bízom benne, hogy feleségem határtalan türelméből és gyermekeim feszültségoldó játékosságából továbbra is képes leszek feladataimhoz elég erőt meríteni.

Címkék#Baracs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!