Hírek

2015.11.03. 14:17

A 90 éves Balogh Andrást köszöntötték - A szorgos munka és a kitartás is lehet a hosszú élet titka

Kisapostag - Kisapostag polgármestere és aljegyzője is köszöntötte kilencvenedik születésnapján Balogh András bácsit.

Horváth László

Szorgos munka és kitartás is lehet a hosszú élet titka – mondta lapunknak az ünnepelt, mikor a szép kor eléréséről kérdeztük. Balogh András szerencsésnek mondja magát, mert az élet több területén kipróbálhatta tehetségét, emberségét. Kilenc évtized távlatából visszanézve elégedetten nyugtázhatja: amit eltervezett, azt meg is valósította. Ma közösség és népes család veszi körül – nem érdemtelenül.

Nagy Attila polgármester és dr. Hegedűs Ágnes aljegyző köszöntötte az önkormányzat vezetői nevében Balogh Andrást (j) a kilencvenedik születésnapján. Az ünnepelt mellett a felesége áll. Fotó: Zsedrovits Enikő

Balogh András Rácalmáson látta meg a napvilágot. Gyerekkora egyszerűségben és tisztességben telt. A világháborúig vállalkozóként mezőgazdasági tevékenység kötötte le ideje nagy részét. 1954-ben a szerelem is megtalálta. Házassága 61 éve tart nagy szeretetben. A kapcsolatból két fia és öt unokája teszi az idős napokat boldoggá. Mindig is fontos volt számára a család, ahogy munkájában sem tért el soha a következetességtől, a precízségtől. 1963-tól Dunaújvárosba költözött. Az új élettér egyben lehetőségként szolgált a továbblépéshez. 1957-től A Dunai Vasmű vegyi gyárrészlegénél helyezkedett el. 1985-ben innen is ment nyugdíjba műszakvezetőként. Munkatársai megbecsülték, felnéztek rá. Példának tartották kitartását. Ez utóbbi dátum nem csak a pihenés idejének eljöttéről szólt. Sőt, ezután kezdődött egy még szorgalmasabb időszak, amikor két házat sikerült Balogh Andrásnak felépítenie. Ebből egyet Kisapostagon, ahol jelenleg is él feleségével. A kilencven esztendő legfontosabb eseményét és mondanivalóját így foglalta össze az ünnepelt:

– Életem fordulópontját jelentette, mikor bekerültem a Dunai Vasműbe. Bár kipróbáltam a mezőgazdaságot is, de végül a „nagy gyárban" kötöttem ki, amit sosem bántam meg. Kitartás és a következetesség jellemezte egész életemet. Mindig azt tartottam szem előtt, amit elkezd az ember, azt fejezze is be. Mindig előre tekinteni – tanácsolta az utókor számára Balogh András! És hogy nem a levegőbe beszél, arra bizonyíték a munkában és sikerekben gazdag kilencven esztendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!