Hírek

2017.06.20. 16:45

Kilencven esztendő kemény munkában

DUNAÚJVÁROS A városalapítók nemzedékének egy ritka tagját köszönthettük tegnap a városvezetéssel együtt...

Pekarek János

A városépítők legendás nemzedékéhez tartozik a kilencvenéves Mozsgainé Balla Magdolna, akit tegnap délelőtt köszöntött a városvezetés nevében Gombos István alpolgármester.

Magdi néni ráadásul nem csak az elsők, hanem azon szerfölött ritka dunaújvárosi polgárok közé is tartozik, akik mindmáig ugyanabban a lakásban élnek, mint amit a városba érkezésükkor kaptak! A városba érkezésének dátuma pedig: 1952. december...

Az első városlakók egyikét köszöntötte születésnapján Gombos István alpolgármester Fotó: Ady Géza

Magdi néni Kiskundorozsmán született, első munkakönyvét tizennégy éves korában váltotta ki: téglagyárban volt rakodómunkás...

A városban a főiskola konyháján dolgozott, s közben férjével közösen öt gyermeket neveltek fel. Ma hat unoka és három dédunoka örvendezteti: ritka az a nap, amikor e népes családból valaki nem nyitja rá az ajtót.

Tavaly még maga mosott, főzött, takarított Magdi néni - ám mára elkoptak ízületei. Így már a kertészkedéssel is fel kellett hagynia. De életereje: irigylésre méltó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!