Hírek

2016.05.22. 12:36

Kigyulladt a gyermekotthon Előszálláson (frissítve)

Kigyulladt egy kétszintes, százötven négyzetméteres gyermekotthon Előszálláson, az Árpád utcában vasárnap délután.

Házi Péter

Az épületet mindenki időben elhagyta, sérülésről nem érkezett jelentés a helyszínről. Dunaújvárosról, Soltról, Sárbogárdról és Paksról riasztottak tűzoltókat a helyszínre, többen légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe és belülről, a tetőtér hűtésével megakadályozták a tűz továbbterjedését.

A kint dolgozó egységek eközben több vízsugárral a tetőt hűtik. Az oltást egy magasból mentő jármű is segíti.

Munkatársunk információi szerint kigyulladt az előszállási gyermekotthon teteje. A 150 négyzetméter alapterületű épületben egy nevelő és tíz gyermek tartózkodott, amikor a tető faszerkezete egyelőre ismeretlen körülmények között lángra  kapott. A tűzhöz a dunaújvárosi, sárbogárdi és a paksi hivatásos tűzoltók vonultak. Amint Farkas-Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, a tetőszerkezeten keletkezett tüzet sikerült eloltani, személyi sérülés nem történt.

15.00: Eloltották a tűzoltók az előszállási Árpád utcában álló gyermekotthon vasárnap kora délután kigyulladt tetőszerkezetét. Az oltást a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók irányították, Paksról, Sárbogárdról és Soltról is a helyszínre riasztották a tűzoltókat. A tetőtérben felcsapó lángokat végül három vízsugárral oltották el, belülről és kívülről egyszerre támadták a lángokat a tűzoltók. Az eset során senki sem sérült meg. Tizenegyen voltak odabent, tíz gyermek és egy nevelő, mindenki időben kimenekült. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretein belül vizsgálja a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!