Hírek

2012.11.13. 18:24

Kié az ültetvény? - Folytatódik a birtokvita

Agárd - Ismét vágják ki a fákat a Gárdony és Zichyújfalu közti részen - értesítették lapunkat a Gárdonyi Géza Mezőgazdasági Zrt. vezetői, akik szerint a föld ugyan nem, de a gyümölcsös az övék.

Gyuricza Ferenc

A hétfőn megkezdett, illetve mint kiderült: folytatott munkálatok nagy port kavartak. Amint azt lapunk szeptember végén megírta,  a társaság jelenlegi és korábbi vezetői között állandósult perekkel terhelt birtokvita van. Akkor az zrt. vezetői, mondván, hogy bár a föld egy birtokrendezés miatt lehet, hogy nem az övék, de az azon lévő gyümölcsös igen, meghiúsították a kivágást.  Ezt az álláspontot képviseli most is Vörös Józsefné, a zrt. igazgatóságának elnöke.

- E gyümölcsös egy részét földkiadáskor kaptam még 1994-ben, a többit pedig több tulajdonostól vásároltam - mondta kérdésünkre Albert Árpád, a fakivágásra megbízást adó tulajdonos, akinek területét a földhivatal jogerősen kimérte, s aki új növénykultúrát készítene elő a területen. Igazát egy elutasított, ellene tett feljelentés is igazolja - mondta. Az ügyben ugyanakkor felmerült a rongálás gyanúja, ezért a fehérvári városi ügyészség november 9-én elrendelte a nyomozást - derült ki egy lapunk birtokába jutott határozatból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!