Hírek

2009.08.01. 02:28

Ki minden parlagfűvel! Ma reggel nyolctól közösen irtsunk gyomot!

Dunaújváros-Adony - Ötödik hetébe lépett parlagfű-ellenes akciónk. Sok rekordgyanús bejelentésünk között most egy adonyival gazdagodtunk. (?) Ma közös tettek!

Dunaújvárosi Hírlap

Már most hasznosnak ítélhetjük július 2. óta tartó parlagfűirtó akciónkat: sok olvasónk állt mellénk információival és jót akarásával.

Közülük is kiemelkedik Bognár Károly dunaújvárosi nyugdíjas fegyvertársunk, aki immár negyedszer jelent be nálunk elképesztő kiterjedésű gyomtelepet. 

Az első esetben egyetlen nap alatt sikerrel járt: a Tanya 1052-nél rögvest a cikk megjelenésekor lekaszálták a jó hektárnyi parlagfüvet. 

A pár méterrel odébb, a vasúti töltés mellett, a föld alatti villamos távvezeték felett szaporodó gyom miatt viszont hiába próbál megmozgatni mindent. 

Péntek reggel megjelent ott néhány munkás a Dunanett-től, de szerfölött bizonytalanok voltak afelől, hogy az az ő illetékességi területük-e, avagy sem...

Másik hűséges partnerünk, Pfeffer Jánosné Baracsról ezúttal arról tájékoztatott minket telefonon, hogy falujában a Tanácsház út 40. számú épületnél látott parlagfüvet.

Pánczélné Juhász Brigitta viszont a dunaújvárosi Újmajori dűlőben, a zártkertek végén, a szántóföld szélén fedezett fel parlagfüvet.

Akciónk a jövő héten véget ér, de addig (mint keretes írásunkban olvashatják) még saját kezűleg is próbálunk valamit tenni az ügy érdekében, mi, a Pannon Lapok Társaságának dolgozói.

Augusztus 5-én pedig bejelentőink sorsoláson vesznek részt, ahol kerti bútort nyerhetnek. Meg talán egy kis nyugalmat az idei parlagfű-szezonban...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!