Hírek

2009.05.23. 02:29

Ki a lopott hízók gazdája?

Dunaújváros-Mezőfalva - A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ellopott - és Mezőfalva szőlőhegyén egy elhagyott kamionban megtalált - hízósertések ügyében.

Körmendi Erzsébet

Negyvenöt lopott disznót találtak tegnap reggel Mezőfalva szőlőhegyén egy teherautóban, amiről kiderült, hogy szintén lopott volt. A jármű vezetője elmenekült a helyszínről.

Rendőrségi berkekben nagy a titkolózás. Az autó, az állatok tulajdonosa, valamint a megtalálás helye miatt több kapitányság illetékes az ügyben. A dunaújvárosi kapitányságon a nyomozás érdekeire hivatkoznak, egyelőre azt sem árulják el, hogy melyik kapitányságé az eset. Szabó Zoltán, a helyi bűnügyi osztály vezetőhelyettese azt viszont elmondta, hogy a Dunaújvárosi Hírlap nagyon sokat segített a rendőrségnek. A hízók tulajdonosa jelentette a lopást az illetékes kapitányságon, és az ottani, az üggyel foglalkozó rendőr a DH-online-on szinte azonnal olvashatta, hogy hol találja a keresett disznókat.

Nem a rendőrségtől származó információ, hogy a sertések gazdáját tegnap este várták a hangosi szarvasmarhatelepen azért, hogy visszavigye a hízókat a helyükre, a telepére.

Az ember szíve összeszorult a tűző napon hagyott autó rakodóterébe benyomorgatott, sérült, agyonhajszolt állatok láttán. Az eset felháborította olvasóinkat is. A rendőrök sem mennek el az állatok szállításának körülményei mellett csak úgy, hiszen azok is az elkövető(k) terhére róhatók. Szabó Zoltán tegnap délután elmondta lapunknak, hogy a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt eljárást indított eddig ismeretlen elkövető ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!