Hírek

2015.06.10. 18:32

Ketten vehették át a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa-díjat

Dunaújváros – A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa-díjat Hubacsekné Nagy Emília óvodavezető és Szuprics Tamás pedagógus vehette át a szerdai városi ünnepségen.

Körmendi Erzsébet

Hubacsekné Nagy Emília a 17-es óvoda óvónőjeként kezdte szakmai tevékenyégét. Az elmúlt 40 év alatt óvónői munkájában mindig hangsúlyt kapott a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése, az óvodapedagógusok módszertani ismereteinek fejlesztése, megújítása. Pedagógiai és vezetői munkájában olyan módszertani kultúrát képvisel, mellyel differenciáltan szolgálja mind a gyermekek fejlődését, mind a kollégák szakmai személyiségének kiteljesedését. 1992-től óvodavezetőként folytatta szakmai életútját, és irányította az óvodavezetők munkaközösségét.

Szuprics Tamás és Hubacsekné Nagy Emília – a város érdemes pedagógusai – a polgármesteri hivatal dísztermében tartott ünnepség után. Fotó: Zsedrovits Enikő

A közgyűlés 2004-ben a város 16 részben önálló gazdálkodású óvodáját egy önálló gazdálkodási jogkörrel rendelkező intézménnyé vonta össze, a melynek vezetésével őt bízta meg. Az új helyzetet kihívásként élte meg, izgalmat, új utakat, lehetőségeket nyitott meg számára. Kezdeményezésére és vezetésével a Dunaújvárosi Óvoda referencia-intézményi előminősítést kapott. Megalapítása óta tagja az Országos Óvodapedagógusok Egyesületének. A Közszolgálat Nyugdíjasaiért Közalapítvány Kuratóriumának tagja. Országos drogmegelőzéssel foglalkozó intézmények, szervezetek dunaújvárosi tanácsadója.

Szuprics Tamás 1984-től a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium magyar-történelem szakos tanára. Kedves, harmonikus egyéniség, a diákok és a kollégák is nagyon kedvelik. A nevelőtestület azon tagja, aki a tehetséggondozás területén az esélyegyenlőség megteremtésének elkötelezett híve, aki minden igyekezetével azon van, hogy ne csak a legjobbakkal foglalkozzon, ne csak a tehetséges diákokat ösztökélje versenyeken, pályázatokon való részvételre, hanem a kevésbé szerencsés körülmények között nevelkedő, esetleg a tanulásban lemaradókat is a gimnáziumi elvárásoknak megfeleltesse. Célja a tehetség felismerése, kibontakoztatása.

Saját maga is egy pedagógus legfontosabb megnyilatkozási területének a tanórai oktató-nevelő munka elvégzését tartja. Ennek elsődlegesen adekvát világa az osztályfőnökség. Gimnáziumi tanári évei alatt szinte végig osztályfőnökként tevékenykedett, jelenleg aktívan segíti kollégái munkáját. Közösségteremtő tanár, az iskolai diákélet fontos segítője, szervezője. Rendezvényekkor is számíthatunk szaktudására.

Szaktanári munkájában az ismeretek órai átadásakor elsődlegesnek tartja, hogy ne csak versenyzőket neveljen, hanem anyanyelvét igényesen használó, a művészetek és a napi társadalmi kérdések iránt értően fogékony diákok sokaságát, akik felnőtt korukban is megőrzik ezt az attitűdöt. Erre épülhetnek a versenyek. Sok kiváló eredményt elérő gyermeket nevelt.

Az elismerésre jogosultak

A kiemelkedő szakmai munka elismeréseként évtizedekkel ezelőtt alapította a közgyűlés a három pedagógiai elismerést, amelyek közül a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa-díj a legrangosabb. Annak adományozható, aki Dunaújvárosban legalább 20 év kiemelkedő oktató-nevelő munkát végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!