Hírek

2017.07.11. 17:15

Két új elektromos töltőállomás

DUNAÚJVÁROS Két gépjárművet kiszolgáló elektromos töltőállomást helyeztek szolgálatba kedden délelőtt a Klub Hotel hátsó parkolójában.

Szabó Szabolcs

Két darab, egyenként 22 kilowatt teljesítményű elektromos autótöltőállomást helyeztek üzembe kedden délelőtt a belvárosi épületnél.

Az intézmény vezetőitől megtudtuk, hogy a létesítmény főként a szálló vendégeit hivatott kiszolgálni, ám a hotelben fogyasztók is igénybe vehetik.

Riskó Csilla cégvezető e-tankol az új állomáson Fotó: ZsE

- Ezen berendezések alkalmasak arra, hogy egy ebéd ideje alatt a lemerült akkumulátorokat akár 80 százalékos töltöttségi szintre felhozzák. A szálló recepcióján előre is lehet regisztrálni a feltöltéshez - fogalmazott lapunknak Riskó Csilla, a cég vezetője, aki a legfontosabb technikai ismereteket is felsorolta a tájékoztatón:

- Az elektromos töltőkábelek csatlakozója úgynevezett "Type-2" kábel, amely 2017-től az Európai Autógyártók Egyesülete által szabványosított töltőkábeltípus. Az elektromos töltőkábelt az intézmény vendégei díjmentesen használhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!