Hírek

2012.09.05. 16:09

Két hete nincs gázuk - Se fürödni, se főzni nem tudnak

Székesfehérvár - A gázszolgáltató a lakók biztonságára hivatkozva zárta el a gázt az Ybl Miklós utca 10-ben, ám egyelőre senki sem tudja megmondani, lesz-e a közeljövőben gáz a lakásokban?

Munkatársainktól

A szóban forgó épületben távfűtés van, így nem a fűtéssel, hanem a melegvízzel és a főzéssel van probléma, immár két hete: 17 lakásban gázbojler van, ott se főzni, se fürödni nem tudnak.

Ménesi-Mayer Ágnes kettőés négyéves kisgyermekével és párjával él a házban, s ahogy más megkérdezettek, ő is elsősorban a tájékoztatás hiányosságai miatt emel szót. Azon a bizonyos napon csak annyit vettek észre, nem működik a tűzhely. Előzetes figyelmeztetést az elzárásról  nem kaptak.

- Nálunk tavaly volt gázmérőcsere, minden érintett berendezést számba vettek, de senki sem mondta, hogy a hőtárolós gázbojlert  ki kell cserélnünk, mert nincs a fürdőszobában szellőző - nehezményezi a fiatal anyuka. A gázszagot egy első emeleti lakó jelezte, ám mikor a szerelők kimentek a házba, tapasztalták, hogy a többi lakást is ellátó felszálló fővezetéket éppen a bejelentő lakó  gipszkartonnal elfalazta. Így lehetetlen volt megállapítani a gázszivárgás lehetséges helyét, ezért döntöttek a kikapcsolás mellett. Csakhogy a szolgáltatást addig nem állítják helyre, míg a szabvány szerinti cserék meg nem történnek, s a ház egész hálózatát fel nem újíttatják.

- Alsó hangon lakásonként százezres költségről beszélünk. Sok az idős, kisgyermekes, nem tudnánk kifizetni - mondja Ágnes. A lakók szerint megfelelő tájékoztatással megelőzhető lett volna a gond, de - miután az önkormányzati illetékes osztályon sem kaptak segítséget a szolgáltatás visszaállításához - úgy látják, hosszú idő után kerülhet csak pont az ügy végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!