Hírek

2017.06.18. 17:05

Két dunaújvárosi védőnő van a megye kitüntetettjei között

SZÉKESFEHÉRVÁR/DUNAÚJVÁROS A védőnők napját ünnepelték június 15-én a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete (MESZK) és a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) Fejér Megyei Szakosztálya közös szervezésében.

Körmendi Erzsébet

Már hatodik alkalommal ünnepelték a megyében dolgozó védőnőket Székesfehérváron a Hotel Magyar Királyban. Az ünnepséget Bokorné Sike Erika, a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezet elnöke nyitotta meg. Ezt követően dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Östör Annamária, a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egészségügyi és sporttanácsnoka, valamint Richter Márta, a MESZK Országos Elnökségének tagja köszöntötte a védőnőket.

Az üdvözléseket követően dr. Müller Cecília megyei tiszti főorvos méltatta a védőnők feladatainak változását a szolgálat megalakulása óta, és beszélt az új kihívásokról.

Dr. Müller Cecília megyei tiszti főorvos a kitüntetettek társaságában Fotó: kormányhivatal

A járási szakfelügyelő védőnők javaslata alapján három területi védőnő, egy iskolavédőnő, egy védőnői szolgálat, a megyei szakfelügyelő védőnő javaslatára egy CSVSZ védőnő kapott Kiváló védőnő oklevelet: Horváth-Varga Zsófia iskolavédőnő (Székesfehérvár), Fekete Éva területi védőnő (Dunaújváros), Sándorné Both Éva területi védőnő (Dunaújváros), Alföldi Józsefné területi védőnő (Magyaralmás), Molnárné Bagi Ágnes, Vargáné Ángyás Gabriella területi védőnők (Bicske Védőnői Szolgálat), Erdeiné Perjési Noémi, Melnek Tiborné iskolavédőnő, Martonné Szűcs Aranka CSVSZ védőnő (Mór)

Ezt követően dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta Gondolatok az egészséges önszeretetről című előadását hallgatták meg az ünnepség résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!