Hírek

2009.11.02. 03:29

Készülődik a Mikulás

Nagykarácsony - Mához egy hétre nagy nap lesz Nagykarácsonyban: a Mikulásház megnyitja kapuit. A gyerekek biztos nagyon várják a találkozást a nagyszakállúval.

Körmendi Erzsébet

Ugyancsak újdonságnak számító aktuális hírünk, hogy a gyerekek nevet adhatnak a szarvasoknak. Mészáros Géza, a Mikulásház Kht. ügyvezető igazgatója szerint unalmas már, hogy amerikai mesefilmekből átvett módon szólítgatják a Mikulás szánhúzóit a vendégek. Szeretnék, ha magyar szarvasokhoz illő, magyar nevet adhatnának mind a hét szarvasnak, ezért kérik, hogy a névjavaslataikat küldjék el e-mailben. A legjobb elnevezésekért természetesen jutalom jár: akinek elfogadják az ötletét, annak kereszt szülői oklevelet és a Mikulásházba szóló hároméves, ingyenes belépőt adományoznak.

*A szezonális programsorozat november 8-án, azaz egy hét múlva kezdődik, akkor nyílik a ház, ahol a magyar Mikulás várja a gyermekcsoportokat, családokat. Az első hét örömteli pillanatokkal telik, ugyanis a Végső Vár Alapítvány három napra kibérelte a nagyszakállú otthonát, első nap az állami gondozott, második nap a beteg, végül a hátrányos helyzetű, szegény családok gyermekei vendégeskednek Nagykarácsonyban, szórakoztatásról művészek is gondoskodnak.

A Mikulás bácsi továbbra is várja a gyermekeket az otthonában. A hagyományok szerint játszhatnak a nebulók mindaddig, amíg bebocsátást nem nyernek a híres dolgozószobába. Megunt játékot is érdemes vinni, jó érzés, amikor a kicsi kinyitja az adok-kapok fal fakkját, és elvihet onnan egy apró játékot emlékbe. Helyére viszont másikat kell tenni, hogy minden gyereknek jusson meglepetés.

Mészáros Géza említi még, hogy Kovács Péter Kinder figura magángyűjteményét is megcsodálhatják a látogatók: a kiállítás legfiatalabb figurája tíz éves, a legöregebb pedig húsz. Az étkezésre sem lesz gondjuk a vendégeknek, ugyanis a helyi éttermeken kívül büfé, kolbászsütő, kürtős kalács és sok finomság várja a gyerekeket és a felnőtteket.

A játszóház idén télen is a régi művelődési házban lesz. Új játékokat vásároltak, mert a gyerekek hiányolták az ugrálóvárat és a csúszdaparkot. A nevezetes nap, vagyis december ötödike programja még szervezés alatt van, mondja az ügyvezető. Egyébként is: legyen meglepetés a gyerekeknek, hogy milyen különlegességgel várja őket a Mikulás a neve napján.

*Helyesbítés a Végső Vár Alapítvány kérésére: A szezonális programsorozat november 8-án, azaz egy hét múlva kezdődik, akkor nyílik a ház, ahol a magyar Mikulás várja a gyermekcsoportokat, családokat. Az első hét örömteli pillanatokkal telik, ugyanis a Végső Vár Alapítvány három napon át szociális napokat tart a fesztivál üzemeltetőjével összehangoltan. A programhoz teljesen térítésmentesen biztosítják az Alapítvány számára a teljes infrastruktúrát az üzemeltetők! A nagyszakállú otthonát három napig látogatják a meghívott vendég gyermekek, akik térítésmentesen veszik igénybe a programokat. Első nap az állami gondozott, második nap a beteg, végül a hátrányos helyzetű, szegény családok gyermekei vendégeskednek Nagykarácsonyban, a szórakoztatásról híres művészek gondoskodnak jótékony fellépéseikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!