Hírek

2013.04.11. 10:02

Készül a falfestmény a dunaújvárosi tűzoltó laktanyában

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola diákjai közösségi szolgálatteljesítés részeként szépítik a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság folyosóit.

duol.hu

A közösségi szolgálatteljesítés részeként a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola diákjai a város történelméből és a tűzoltók védőszentjének, Szent Flóriánnak a legendáiból merítve szépítik a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság folyosóinak falait. A március végén elkészült vázlatokat április 10-én már színezték, árnyékolták a diákok.

Fotók: Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Azoknak a középiskolásoknak, akik 2016. január 1-je után érettségiznek, ötven órányi közösségi szolgálatot kell teljesíteniük, és erre a katasztrófavédelemnél is lehetőségük van. A közösségi szolgálatteljesítés kiemelt célja, hogy az elsajátított ismereteket a diákok a jövőben mindennapi életük, esetleg a pályaválasztásuk során is hasznosítani tudják. A foglalkozások alkalmával kialakul bennük a megelőzés és a katasztrófák elleni védekezés melletti elkötelezettség és felelősségérzet, és így nagy valószínűséggel a jövőben tudatosan tesznek majd saját és környezetük biztonságáért.

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola diákjainak munkája a közösségi szolgálatteljesítést követően is helyi értékként a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság falait díszíti a jövőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!