Hírek

2015.02.19. 17:50

Megalakult a Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete

Dunaújváros - Fórummal egybekötött alakuló ülését tartotta csütörtökön a Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete. Örökölt problémák, új megoldási keretek.

Szabó Szabolcs

Alapítók együtt:  dr. Nagy Viktor és Horváth Tamás
Fotó: Ady Géza

A formálódó Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete csütörtökön 16 órára a Vasmű út 41. szám alatt található irodaházba várta leendő tagságát és a meghívott vendégeket.

Az egyesület részéről dr. Nagy Viktor az alakuló ülés bürokratikus kötelezői mellett a szervezet céljairól is szólt.

- A helyi kerékpárosok érdekeit képviselő lobbiszervezet szeretnénk lenni, ám fontosnak tartjuk a környezettudatos városi közlekedés népszerűsítését is. Dunaújváros területén sajnos még mindig nincs összefüggő, biztonságosan használható kerékpárhálózat, a kerekezők közlekedését számos akadály is nehezíti. Hosszú távon ezeket a problémákat is szeretnénk orvosolni.

Az önkormányzat részéről Sztankovics László, a kulturális és sportbizottság elnöke üdvözölte az egyesület megalakulását, majd elmondta, hogy a város idei költségvetésében már elkülönített összeg szerepel a városi kerékpáros úthálózat felújítására, új utak építésére. Emellett arra kérte az egyesület vezetőit, lehetőségeikhez mérten támogassák a helyi kerékpáros sport erősödését és vegyenek aktívan részt a jövőbeni közösségi rendezvényeken.

A helyi rendőrkapitányság részéről Németh Miklós rendőr százados, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője kiemelte, a balesetmentes közlekedés előmozdításáért is sokat tehet majd a szervezet.

Stermeczki András evangélikus lelkész aktív kerékpárosként szólalt fel, hangsúlyozva, hogy a legfőbb gondot a rossz minőségű, nem egybefüggő kerékpárút-hálózat jelenti, emellett érdemes lenne elgondolkodni azon is, miként lehetne a jelenlegi szabályokat racionalizálni.

Címkék#kerékpár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!