Hírek

2017.01.25. 19:05

Kellett, mint egy falat kenyér - Több mint félmillió forint a bölcsődéknek

Dunaújváros - Ismét átadták a Dunaújváros kenyere eladásának bevételéből származó adományt tegnap. Cserna Gábor polgármester a Bölcsődék Igazgatósága vezetőjének nyújtotta át.

Balla Tibor

Még egy éve sem indította útjára a jótékony kezdeményezést a Széchenyi Sütőipari Kft. és a Tourinform iroda, de már várakozáson felül teljesített. Az induláskor úgy terveztek, elképzelhető, hogy akár háromszázezer forint is összegyűlhet azokból az ötven forintokból, amit jótékony célra ajánlottak fel a Dunaújváros kenyere minden eladott darabja után. Tegnap Cserna Gábor polgármester - aki rögtön a jó cél mellé állt - már 549 750 forintott nyújtott át jelképesen Dobráné Szabó Mártának, a Bölcsődék Igazgatósága vezetőjének. Az akció kezdetekor úgy döntöttek, a hagyományos burgonyakenyér árából 50 forintot valamely, a város számára fontos, rászoruló intézmény, alapítvány, szervezet vagy egyesület kap. Az előző negyedév bevételéből (5 híján 11 000 kenyér) számított összeget az öt tagintézményből álló Bölcsődék Igazgatósága költheti el a 20 hetestől 3 évesig terjedő gyermekek örömére. Nagy szükség volt rá, hiszen mint a polgármester elmondta, a 350 férőhely már kevésnek bizonyul, egy nagylétszámú generáció van felnövőben. Cserna Gábor úgy fogalmazott, az előző év a segítségnyújtás éve volt, amelyben nagyon fontos ez a nemes kezdeményezés is, amit megköszönt a sütőipari társaság vezetőjének, ugyanis kevesen segítenek, de sokan szorulnak segítségre.

Cserna Gábor polgármester, Dobráné Szabó Márta és Lissák Kálmán az átadáson. A háttérben a következő kedvezményezett, Gyenes Józsefné
Fotó: Zsedrovits Enikő

Dobráné Szabó Márta elmondta, a bölcsődékben a játékokból soha nem elég, ezért mozgás- és képességfejlesztő játékokra fordítják az adományként kapott pénzt, aminek nagyön örülnek.

Az átadáson részt vett Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda intézményigazgatója is, aki új évi meglepetésként aposztrofálta, hogy a következő összeget majd ők költhetik udvari játékokra.

Lissák Kálmán, a Széchenyi Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, egy sikeres, és szakmailag is elismert cégnek kötelessége segíteni a várost, és erre az egyik legjobb mód egy közkedvelt minőségi termék, amely a városiak identitásának megerősítését is szolgálja. A támogatás korábban sem állt távol tőlük, részt vettek ételosztásokon, valamint hasonló kezdeményezéseken, és soha nem mondtak nemet. Lissák Kálmán lapunknak elmondta, mindig szívesen ad, és a gyerekeit is ennek szellemében neveli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!