Hírek

2017.07.13. 16:10

Sporttámogatásokról is döntöttek a rendkívüli közgyűlésen

DUNAÚJVÁROS Hét határozati javaslatról döntöttek a képviselők a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen. Segítség és támogatások.

Mint arról beszámoltunk, szombaton egy felrobbant televízió miatt kiégett egy 9. emeleti lakás a Római városrészben. A család számára csütörtökön 350 ezer forint egyszeri, vissza nem térítendő gyorssegélyt szavaztak meg a képviselők. Cserna Gábor polgármester bejelentette: a lakhatatlanná vált ingatlan felújítási munkálatainak idejére az önkormányzat lakást is biztosít az édesanyának és fiának a Batsányi utcában. A folytatásban a képviselők több, a város élvonalbeli sportcsapatainak támogatásáról is döntöttek a csütörtöki ülésen.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nkft. kérelemmel fordult az önkormányzathoz, amely szerint a 2016/2017. évben megvalósítani kívánt sportfejlesztési programjukhoz kérik a TAO-támogatás önrészének biztosítását - 32 millió forint értékben. Ez a teljes támogatási keretösszeg 15 százaléka. E kérelmet megfogalmazó határozati javaslatot elfogadta a közgyűlés.

Sztankovics László, Hingyi László, Lőrinczi Konrád és Nagy Zoltánné képviselők a csütörtöki rendkívüli ülésen Fotó: Ady Géza

A közgyűlés egy korábbi határozatával döntött arról, hogy az arra pályázó sportszervezetek milyen mértékű létesítményhasználati díjtámogatást kapnak a várostól. A Dunaferr SE 28 millió 550 ezer forint támogatást nyert el. Pályázatában megbontotta a fenti összeget, hogy látható legyen, mely szakosztály, pontosan milyen mértékű támogatást kér. A röplabdasport a TAO-támogatási körbe kerülésével szükségessé vált, hogy a hivatásos sportszervezetet elválasszák az utánpótlás sporttól, így jött létre a Dunaferr SE Röplabda Akadémia Nkft. Így a röplabdára jutó teremhasználatot a sportegyesület átengedi az új gazdasági társaság részére. E változásra is rábólintottak a képviselők. Cserna Gábor e napirendi pontnál hozzáfűzte, hogy a tervek szerint a női kézilabda akadémia mintájára egy, a férfiröplabdasport egyik utánpótlásképző bázisát építenék fel Dunaújvárosban.

Pályázati úton, 14 millió 700 ezer forintért értékesít egy, az Északi Ipari Parkban található ingatlant az önkormányzat - döntött a testület. A képviselők szintén támogatták, hogy a Magyar úton lévő Pentelei Waldorf Iskolában és a Pentelei Molnár János Szakképző Iskolában kicseréljék az elavulttá vált kazánokat. E munkával a DVG Zrt.-t bízták meg 25 millió forint értékben.

Szintén a városi vagyonkezelő cég végezheti el a városi gyepmesteri telep kutyakenneljeinek korszerűsítését közel 3 millió forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!