Hírek

2012.12.05. 11:35

Karácsonyi Vásár - idén a Városháza téren

Dunaújváros - A dunaújvárosi Karácsonyi Vásár programsorozata december 9-én kezdődik és szenteste előtti vasárnap ér véget a Városháza téren.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat megbízásából a Kistérségi Turisztikai Kft. szervezi az idei dunaújvárosi Karácsonyi Vásárt, amelynek ideje alatt  december 9-23. között  a Városháza tér ünnepi díszbe öltözik. A hangulatos faházaknál minőségi kézműves termékek, különféle ajándékok, karácsonyi dísztárgyak várják a vendégeket. A szabadtéri színpadon a helyi és kistérségi közösségek ünnepi műsora teszi emlékezetessé advent heteit. A fényekkel megvilágított téren betlehem és kovácsbemutató színesíti a rendezvényt.

Vásárlás közben megéhezik és megszomjazik az ember, így aztán a finom ételek-italok sem hiányoznak a kínálatból: lesz kürtöskalács, kemencés kenyérlángos, sült gesztenye, hamuban sült pogácsa, pecsenye, pálinka, forralt bor, forró tea és csokoládé. A gyerekek kézműves játszóházban és dühöngőben a C-szárny színháztermének aulájában  múlathatják az időt, amíg apu-anyu vásárol. Az aula előterében teaház is lesz, különböző kézműves bemutatókkal. Az előadásoknak, műsoroknak pedig a városháza színházterme ad otthont. Az első bemutató december 10-én lesz, amikor 17 órától a Móricz iskola diákjai szórakoztatják a közönséget, majd délszláv táncház, illetve fúvószene szerepel a kínálatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!