Hírek

2014.05.29. 18:25

A szakmai versenyek döntőjébe jutott diákokat, tanáraikat köszöntötték

Dunaújváros - Az országos szakmai versenyek döntőjébe jutott diákokat, tanáraikat köszöntötte tegnap a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett rendezvény.

Kőhalmi Kálmán

Tizenegyből heten a hiányzók már dolgoznak : Hackerschmidt József, Fáki Axel Csaba, Pintér Kata Terézia, Barna Bianka, Csikós Tamás, Pánczél Beatrix, Csöngedi Richárd

Az országban mind nagyobb gondot okoz egyes területeken a szakemberhiány. A kereskedelmi és iparkamarák feladatul kapták a szakképzés szervezését, a munkaerő-piaci igényekhez igazítását. Ennek részeként a kamarák fontos feladatuknak tekintik a kétkezi szakmák népszerűsítését, elismertségének növelését. Ahogy az országos szakmai versenyek döntőjének, a Szakma Sztár Fesztiválnak a szlogenje is tartalmazza: ma már a jó szakma felér egy diplomával.

Az eseményre a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a legutóbbi országos döntőre eljutott diákokat, felkészítő tanáraikat, az eredményes szakmai munkát biztosító iskolák igazgatóit hívta meg. Köszöntőjében Králik Gyula elnök kitért arra, hogy a szakképzés területén Dunaújváros kiemelkedően teljesít, ezt igazolja a tanulószerződések több megyét is felülmúló száma, és az országos szakmai versenyeken nyújtott teljesítmény is évről évre. A helyi kamara elnöke reményét fejezte ki, hogy azok, akik ilyen teljesítményt felmutatva kezdték meg szakmai pályájukat, megtalálják helyüket a választott hivatásukban, minél előbb elismert mesterré, sikeres vállalkozóvá válnak.

A köszöntő szavakat követően Králik Gyula és dr. Kováts Miklós, a városi kamara általános alelnöke elismerő okleveleket és ajándékokat adott át diákok és tanáraik, valamint az iskolaigazgatók számára. A tanulók (igazából már végzett szakemberek) sora szokatlanul foghíjas volt, bár ez is a szép eredményüknek köszönhető : már dolgoznak, és a munkában töltött első napokon nem biztos, hogy szerencsés elkéredzkedni a főnöktől, még egy ilyen jeles eseményre sem... A jelenlévőkkel beszélgetve is sorra azt hallottuk, már találtak munkahelyet, és ebben nagy segítségükre volt a döntős szereplés.

Végül idézzük fel: a tizenegy döntős tanuló közül ketten első, ketten második, hárman negyedik, hárman ötödik, és egy diák hetedik helyezést ért el. Mindannyiuk eredménye megütötte azt a szintet, hogy már nem kellett szakmai vizsgát tenniük. Tehát a Szakma Sztár Fesztiválról végzett szakemberként távozhattak. Előttük áll a pálya! Reméljük, jövőre hasonlóan felkészült, elkötelezett, így sikeresen szereplő tanulók követik őket azon az úton, amit már számos Dunaújvárosban tanult fiatal járt be az elmúlt éves során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!