Hírek

2014.04.17. 16:15

Most áll a korlát a Kallós utcában

Az önkormányzat ismét helyreállította a Kallós Dezső utca járműforgalmát szabályzó táblákat és a magassági korlátot. Panaszok, tapasztalatok, rendre visszatérő problémák. Táblalesen.

Szabó Szabolcs

Hosszas viták után tavaly februárban nyitották meg ismét a közlekedők előtt a belváros forgalmát nagyban meghatározó Kallós Dezső utcát.

Az önkormányzati döntés szerint a sebességkorlátozás mellett magassági- és súlykorlátozást is bevezettek az adott útszakaszon.

A helyben élők már a döntés életbe lépése előtt panasszal éltek, ígérték folytatják a méréseket, amelyek bizonyíthatják, hogy a személy- és tehergépjármű forgalom igenis hatással van a társasházak állapotára.

További gondot jelentett, hogy az önkormányzat által több százezer forintért kihelyezett táblákat elfordították a magassági korlátot pedig leverték.Az utcában élő Berke Gyula a DH-nak több esetben is jelezte, hogy a géprjáművel közlekedők nem tartják be a sebességkorlátozást, valamint a súly- és a magassági határt meghaladó tehergépjárművek rendszeresen használják az útszakaszt.

Mindezt lapunk olvasója többször is jelezte az önkormányzatnál. Kérelme végül meghallgatásra talált, hiszen e héten ismét az illetékesek ismét rendbe tették a táblákat is visszahelyezték a magassági korlátot. Berke lapunknak elmondta, örömmel vette az önkormányzat intézkedéseit, ám az utóbbi hónapok tapasztalatai azt bizonyítják, hogy sokan nem tartják be az előírásokat, sőt egyesek a táblarendet is megváltoztatják. – A táblákat többször is beforgatták, hogy az autósok még véletlenül se láthassák, a nagyobb kamionok pedig sajnos könnyedén leverik a korlátot. Az önkormányzat már többször is helyre állította a táblákat, ám két-három hét után ismét beáll a káosz, és a közlekedők 70-80 km/h sebességgel száguldoznak a Kallósban – tette hozzá Berke.

Lapunk munkatársa csütörtökön a helyszínen járt és több tehergépjárművel is találkozott, amely kénytelen volt visszafordulni, látva a magassági korlátot. Felvetődhet a kérdés, ha az utcába bekanyaródó, a magassági korlátot meghaladó járművek sofőrjei látják az utca végén található táblákat, miért kanyarodnak be a Kallósba? Remélhetően a táblák a jövőben garantálják a közlekedés biztonságát a Kallósban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!