Hírek

2011.02.22. 03:29

Juttatások nélkül

Perkáta - Kemény lépésre szánták el magukat Perkáta képviselőtestületének tagjai: megszüntették a közalkalmazottak cafeteria juttatását. Kevés a pénz - spórolnak, ahogyan lehet.

Körmendi Erzsébet

A 2011-es esztendő a takarékosság éve lesz Perkátán. A már elfogadott idei költségvetést nem érintik a jelenlegi beruházások, hiszen azokra tavaly nyertek pályázati forrást. Egyik ilyen az úgynevezett intelligens iskola program: 161 laptopot kapnak a község Hunyadi iskolájába járó diákok, illetve digitális táblák beszerzésére 18 millió forintot nyert az önkormányzat. A Perkátai életút program szintén fontos, teszi hozzá a polgármester. A Dózsa György utca mentén sétányt alakítanak ki, játszótérrel együtt, amely egyfajta sétálóutcaként szolgál majd a településen. A szociális ellátás is korszerűsödik idén, ugyanis a kistérségi társuláson keresztül 40 millió forintot költenek az otthon fejlesztésére - ezt a beruházást április végére fejezik be.

Számos költségvetéshez kapcsolódó döntésről is beszámolt Somogyi Balázs. A polgármesteri hivatal kiemelt céljai között szerepel például, hogy saját ügyintézővel látják el az építési feladatokat. Eddig Iváncsáról járt át szakember egy-egy napra, ám ezzel a módszerrel nem voltak elégedettek a perkátaiak. Idéntől az ügyeket helyben intézik, a hatósági feladatokat pedig Dunaújváros építésügyi hatósága látja el.

A település honlapjának fenntartását is drágállják a képviselőtestület tagjai, s feladatként jelölték meg ennek csökkentését. Elhatározták ezen kívül, hogy pályázatot írnak ki a faluhoz tartozó nádas terület hasznosítására. A költségvetésen belül fejlesztési keretet határoztak meg. A polgármester szerint erre szükség van: figyelik a pályázati kiírásokat és minden lehetőséggel élni szeretnének, mivel jelen gazdasági helyzetben ez az egyedüli lehetőségük a fejlesztésre.

Címkék#perkáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!